Yurttaşın koronavirüsle imtihanı: Ne arayan var ne ilaç

Yurttaşın koronavirüsle imtihanı: Ne arayan var ne ilaç

Samsun’da yaşayan Covid-19 hastası S.H. isimli yurttaşa bakanlık tarafından kontrol takibi yapılmadığı ve ilaç temin edilmediği ortaya çıktı.

Süha Küçük

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan kronik akciğer hastası S.H. (65) isimli yurttaş, hastanede yapılan Covid-19 testinin ardından evine gönderildi.

İleri Haber’in edindiği bilgilere göre, geçtiğimiz hafta halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrıları, nefes darlığı ve mide bulantısı şikâyetleriyle Çarşamba Devlet Hastanesi’ne başvuran S.H.’nin, yapılan kan testi ve akciğer filminin sonucunda Covid-19’a yakalandığı tespit edildi. Yetkililerin süreci evinde geçirmesi gerektiğini söylemesi üzerine 4 gününü evinde geçiren 65 yaşındaki yurttaş, kimse tarafından aranmadığını ve sağlık durumuna ilişkin takibin de yapılmadığını söyledi. Öyle ki Covid-19’a yakalanan ve sağlık durumu diğer hastalara göre görece daha iyi olan kişiler, hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle evlerine gönderilebiliyor.

‘SAĞLIK YETKİLİLERİNE KENDİ ÇABAMLA ULAŞTIM’

Evinde geçirdiği dört günlük sürecin ardından kendi çabalarıyla yetkili birimlere haber verdiğini belirten S.H., sağlık ekibine ulaşmasının ardından ambulansla hastaneye götürüldüğünü ve yapılan kan tahlilinin ardından test sonucunun yine pozitif çıktığını söyledi.

‘GEREKLİ İLAÇLARI TEMİN EDEMEDİK’

65 yaşındaki yurttaş, kendisine sağlık ekipleri tarafından ilaç verilip verilmeyeceğini sormasının ardından ise “İlacımız yok, hastaneden ilacı temin edemedik. Sizin gidip almanız gerekiyor” denildiğini kaydetti.

‘TEMASLI KİŞİLERE TEST YAPILMADI’

Öte yandan S.H. ile temas halinde olan aile üyelerine de test yapılmadığı öğrenilirken, salgına karşı alınması gereken tedbirlerin sorulduğunda ise yetkililerden net bir cevap alınamadığı belirtildi.

DAHA FAZLA