Yurtta yangın çıktı, öğrenciler yangın merdiveni kilitli olduğu için camdan atladı

Yurtta yangın çıktı, öğrenciler yangın merdiveni kilitli olduğu için camdan atladı

Alt kattaki iş yerinde çıkan yangın sebebiyle öğrenci pansiyonunu dumanlar sararken, yangın merdiveninin ve kapıların kilitli olduğunu gören öğrenciler camdan atlamak zorunda kaldı.

Burdur'da bir iş yerinde çıkan yangın sebebiyle üst katta bulunan öğrenci pansiyonunu dumanlar sardı. Bazı öğrenciler pansiyonun birinci katından atlarken, dumandan etkilenen iki öğrenci ise hastaneye kaldırıldı. Pansiyondaki öğrencilerden biri "Kapılar ve yangın merdiveni kilitliydi. Ne yapacağımızı bilemedik" ifadelerini kullandı.

Alınan bilgiye göre, Burdur'un Çeşmedamı Mahallesi'nde erkek öğrenci pansiyonun altında faaliyet gösteren tekstil işletmesinin deposunda yangın çıktı. Yangın sonucu oluşan duman, üst katta bulunan erkek pansiyonu sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

İKİ ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

Dumanın sardığı ve 45 üniversite öğrencisinin kaldığı pansiyonda panik dolu anlar yaşanırken dumandan etkilenen iki öğrenci Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Pansiyonun yanındaki binalarda oturan ve dumandan etkilenen bazı vatandaşlar da ambulansta ayakta tedavi edildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken hastanede tedavi altına alınan öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

'YANGIN MERDİVENİ VE KAPILAR KİLİTLİYDİ'

Pansiyonda kalan öğrencilerden B.B., gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın merdiveninin kilitli olduğunu, arkadaşlarıyla pencereden atlayarak binadan çıktıklarını söyledi.

B.B., "Telefonla arkadaşlarımıza haber verdik, kapılar ve yangın merdiveni kilitliydi. Ne yapacağımızı bilemedik" dedi.

Öğrenci E.A. da yemekhanede oldukları sırada aşağı kattan duman geldiğini gördüklerini ifade ederek, "Aşağıya inmeye çalışırken içerisi duman doldu. Zemine inemeyince birinci katlardan atlamaya başladık. Bazı arkadaşlar yangın merdivenine gitti. Yangın merdivenini kilitlemişler, bu yüzden onlar da camdan atlamak zorunda kaldı" diye konuştu.

DAHA FAZLA