Yurt genelinde ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

Yurt genelinde ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle yurt genelinde birçok adrese düzenlenen baskında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Afrin operasyonuna ilişkin sosyal medya gözaltıları devam ediyor.

Hatay, Balıkesir ve Antalya'da sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek düzenlenen baskında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Merkez, Edremit ve Ayvalık ilçelerinde düzenlenen baskınlarda Eğitim Sen, Özgürlük ve Dayanışma  Partisi (ÖDP) ve Emek Partisi (EMEP) üyesi 9 kişi gözaltına alındı.

HATAY’DA 12 KİŞİ GÖZALTINDA

Hatay’da da evlere yapılan baskınlar sonucunda aralarında İHD Şube Başkanı Mithat Can, Şube Sekreteri Av. Servet Akbaba, DİSK Genel İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, HDP Hatay İl Eş Başkanları Kerem Nalbant ve Sultan Başaran, HDP’nin 1 Kasım’daki milletvekili adayı Çetin Sakallı, Hatay Barosu eski Yönetim Kurulu Üyesi Av. Adnan Eryılmaz, Eğitim Sen üyeleri Gülizar Işık ve Nidal Çay, SYKP Hatay Eş Başkanı Hülya  Kavuk, Dilek Dablan ve BES Hatay Şube Başkanı Deniz Polat gözaltına alındı.

Ayrıca Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi’nden Doğuş Genç’in de evinde arama yapıldığı ancak Genç’in evde bulunmadığı öğrenildi.

İHD Şube Başkanı Mithat Can'ın oğlu Avukat Eren Can, babasının gözaltına alındığını sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“73 yaşındaki insan hakları savunucusu babam Mithat Can bu sabah 06.00'da ev baskını ile gözaltına alındı. Suçu barış istemekmiş…”

’27 KİŞİLİK LİSTE VAR’

Sendika.Org’a konuşan İHD Onur Kurulu Üyesi Avukat Hatice Can ise, eşi Mithat Can’ın sabah 5’te eve baskın düzenleyen polisler tarafından gözaltına alındığını, polislerin ellerindeki belgelerde “terör örgütü” (PKK-KCK) suçlamasının yer aldığını ve operasyon kapsamında 27 kişilik bir liste olduğunu belirtti.

BALIKESİR'DE 9 GÖZALTI

Balıkesir'in Merkez, Edremit ve Ayvalık ilçelerinde sabah saat 7.30 sularında Edremit Eğim Sen Yürütme Kurulu üyesi Kemal Yadırgı, Eğitim Sen Balıkesir Şube Mali Sekreteri İbrahim Coşkun ile EMEP üyeleri İbrahim Gümüştaş, Mehmet Tank, Fatma Gün, Erdinç Kırova, Süleyman Demirözer, Kamil Yadırgı ve ÖDP Ayvalık İlçe Başkanı Kemal Gözüyaşlı gözaltına alındı. Erdinç Kırova'nın evinde arama yapılarak, Kamil Yadırgı'nın ise iş yerinden gözaltına alındığı bildirildi.

ANTALYA'DA DA OPERASYON: HALKEVLERİ MYK ÜYESİNE 'ERDOĞAN'A HAKARET' GÖZALTISI

Antalya'da ise Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç, "Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla gözaltına alındı.