Yurt dışından uçakla gelişlerde PCR test zorunluluğu uygulaması başladı
Yurt dışından gelenlere, negatif PCR test ibrazı uygulaması tüm sınır kapılarında başladı. Yurt dışından gelen tüm uçuşlarda, son 72 saatte alınmış bir test sonucu olmayanlar, uçuşlara kabul edilmedi.
30-12-2020 08:35

Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla yurt dışından gelenlere, "negatif PCR test ibrazı" uygulaması tüm sınır kapılarında başladı.
Gece yarısı itibariyle yürürlüğe giren uygulamada elinde son 72 saatte alınmış bir test sonucu olmayanlar kabul edilmezken, PCR test belgesi olan yolcular ise sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı'ndan giriş yaptı.
Öte yandan konuya ilişkin Türk Hava Yollarından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
"Türkiye'deki regülasyon gereği yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya Türkiye aktarmalı olarak başka bir ülkeye yapılacak uçuşlarda; uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin yerel tarih ve saatleri ile 30 Aralık 2020 saat 00:00 itibarıyla, uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz edilmesi gerekmektedir. 6 yaş altı yolcularımız için test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır. Transit yolcularımızın; PCR testi gerekliliği, yaş sınırı ve süre yönlendirmeleri bakımından varış ülkesi kurallarını da ayrıca dikkate almaları gerekmektedir. Basılı olarak ya da dijital ortamdaki negatif PCR test sonucunu ibraz etmeyen yolcularımız, uçuşa kabul edilmeyecektir."
İLGİLİ HABERLER
DSÖ: İnsanlık koronavirüse karşı savaşı kaybetmeyecek
DSÖ'nün koronavirüsle mücadelesinden sorumlu Maria Van Kerkhove, "İnsanlık, Covid-19 pandemisine karşı savaşı kaybetmeyecek" dedi.
28-01-2021 09:44

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında tablo her geçen gün daha da ağırlaşırken verilerin toparlandığı 'Worldmater' internet sitesine göre vaka sayısı 101 milyonu geçti.
AFP'ye salgında gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) koronavirüsle mücadelesinden sorumlu Maria Van Kerkhove, "İnsanlık, Covid-19 pandemisine karşı savaşı kaybetmeyecek, sonunda virüsü yenecek" dedi. Kerkhove, mutasyonların başarısızlık anlamına gelmediğine dikkat çekti.
Kerkhove, "Mutasyonlar savaşı kaybettiğimiz anlamına mı geliyor? Hayır. Hayatlarımız için savaşıyoruz. Varyantlar da dahil olmak üzere virüsle savaşıyoruz" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü dün, İngiltere’de ortaya çıkan Koronavirüs'ün yeni mutasyonunun 70 ülkede, Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonun ise 31 ülkede tespit edildiğini duyurdu.
Resmi verilere göre son 24 saatte 132 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük koronavirüs verilerine göre, son 24 saatte 132 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 489 yeni vaka tespit edildi.
27-01-2021 21:15

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin son verileri açıkladı. Verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 132 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 489 yeni vaka tespit edildi.
Bugün tespit edilen hasta sayısı 675.
Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 25 bin 476'ya, toplam vaka sayısı 2 milyon 449 bin 839'a yükseldi.
Bakanlığın verilerine göre toplam ağır hasta sayısı ise bin 765.
'İngiltere kaynaklı Kovid-19 mutasyonu 70 ülkeye, Güney Afrika mutasyonu ise 31 ülkeye yayıldı'
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) varyantının şu anda 70 ülkeye yayıldığını ve Güney Afrika kaynaklı koronavirüs mutasyonunun ise 31 ülkede görüldüğünü duyurdu.
27-01-2021 20:37

Koronavirüsün ilk kez İngiltere'de görülen ve daha bulaşıcı mutasyonunun şu anda 70 ülkeye yayıldığını belirten DSÖ'nün haftalık epidemiyolojik raporunda yer alan son verilere göre, Güney Afrika'da bulunan virüs varyantının ise geçen hafta sekiz ülkeye daha yayıldığı ve şu anda 31 ülkede mevcut olduğunu ifade edildi.
Bu arada Brezilya'da keşfedilen bir başka varyant ise sekiz ülkeye yayılmıştı.
Dünya genelinde ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) toplam vaka sayısı 101 milyon 3 bin 233’e, toplam can kaybı ise 2 milyon 171 bin 582’ye yükseldi.
Resmi verilere göre son 24 saatte 134 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük koronavirüs verilerine göre, son 24 saatte 137 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 103 yeni vaka tespit edildi.
26-01-2021 20:02

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin son verileri açıkladı. Verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 134 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 103 yeni vaka tespit edildi.
Bugün tespit edilen hasta sayısı 681.
Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 25 bin 344'e, toplam vaka sayısı 2 milyon 442 bin 350'ye yükseldi.
Bakanlığın verilerine göre toplam ağır hasta sayısı ise bin 791.
DSÖ'den ülkelere aşı çağrısı: 'Sağlık çalışanlarına ve yaşlılara yılın ilk 100 gününde aşı yapılmalı '
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, tüm ülkelere yılın ilk 100 gününde sağlık çalışanlarını ve yaşlıları koronavirüse karşı aşılama çağrısında bulundu.
26-01-2021 10:10

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ve aşılara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.
Bu hafta dünya genelinde 100 milyon koronavirüs vakasına ulaşılmasının beklediğini kaydeden Ghebreyesus, "Yayılımı durdurmak ve hayat kurtarmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Umutlu olmalıyız ve harekete geçmeliyiz. Sağlık çalışanlarına ve yaşlılara yılın ilk 100 günü içinde tüm ülkelerde aşılama yapılmasını talep ettim" ifadelerini kullandı.
Fiziksel mesafeye uymak, kalabalıktan kaçınmak, maske takmak gibi tedbirleri hatırlatan Ghebreyesus, "Bunu duymaktan bıkmış olabilirsiniz. Bunu yapmaktan bıkmış olabilirsiniz. Fakat bu virüs bizden bıkmış değil. Lütfen, kendiniz ve diğerleri için üzerinize düşeni yapın" dedi.
Koronavirüs aşılarına eşit erişim sağlanmaması halinde dünyanın feci bir ahlaki başarısızlığın eşiğinde durduğuna dikkat çeken Ghebreyesus, bu durumun ekonomik bir başarısızlık olacağını savundu.
Genel Direktör Ghebreyesus, “Uluslararası çalışma örgütünden yeni bir rapor, koronavirüs salgınının küresel işgücü piyasası üzerindeki etkisini analiz ediyor. Geçen yıl küresel çalışma saatlerinin yüzde 8,8'inin kaybedildiğini ve bunun küresel işgücü gelirinde 3,7 trilyon dolara eşdeğer bir düşüşle sonuçlandığını tespit etti. Uluslararası Ticaret Odası Araştırma Vakfı tarafından yaptırılan çalışmada, koronavirüsün aşı değeri için güçlü bir ekonomik örnek teşkil ettiği bulundu. Aşı milliyetçiliğinin dünya ekonomisine 9,2 trilyon dolara mal olabileceğini ve bunun neredeyse yarısının en zengin ekonomilerde yapılacağını buldu” diye konuştu.
'ZENGİN ÜLKELER AŞI YAPIYOR, AZ GELİŞMİŞ ÜLKELER İZLİYOR'
Koronavirüs salgınını her yerde sona erdirene kadar, hiçbir yerde sona erdiremeyeceklerini vurgulayan Ghebreyesus, "Zengin ülkeler aşı yaparken, dünyanın en az gelişmiş ülkeleri bunu izliyor. Her geçen gün ülkeler arasındaki uçurum daha da büyüyor. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile konuştum ve çarşamba günü Afrika Birliği Sağlık Bakanları ve Maliye Bakanları ile konuşacağım. Onlara Afrika'da koronavirüs aşılarının yaygınlaşmasını hızlandırmak, hayat kurtarmak ve ekonomilerini yoluna koymak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızı söyleyeceğim. Dünyanın geri kalanı da sorumluluk almalı" ifadelerini kullandı.
Resmi verilere göre son 24 saatte 137 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük koronavirüs verilerine göre, son 24 saatte 137 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 642 yeni vaka tespit edildi.
25-01-2021 19:31

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin son verileri açıkladı. Verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 137 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 642 yeni vaka tespit edildi.
Bugün tespit edilen hasta sayısı 671.
Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 25 bin 210'a, toplam vaka sayısı 2 milyon 435 bin 247'ye yükseldi.
Bakanlığın verilerine göre toplam ağır hasta sayısı ise bin 808.