Yurt dışında finans ve kredi eğitimi alan öğrenciler, Türkiye'de İstanbul Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş yapmış!

Yurt dışında finans ve kredi eğitimi alan öğrenciler, Türkiye'de İstanbul Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş yapmış!

Ukrayna'daki bir üniversitede Finans ve Kredi bölümüne kayıtlı 800 bin sıralamasındaki iki öğrencinin, Türkiye'de İstanbul Tıp Fakültesi'ne usulsüzce yatay geçiş yaptığı ortaya çıktı

Ukrayna'nın Sumy State Üniversitesi’nde ‘Finans ve kredi’ bölümünde eğitim alan E.K. ve S.Ç. isimli iki öğrencinin, YÖK tarafından uygulamaya konulan ‘Covıd-19 Salgını Dolayısıyla Yurt İçindeki Yükseköğretim Kurumlarına Yatay Geçiş’ kapsamında, başarı sıralamasına bakılmaksızın İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptırdığı ortaya çıktı.

Aykırı'dan Egehan Erkün'ün haberine göre, Türkiye'de üniversiteye yerleştirme sınavındaki sıralaması 800 bin olan Finans ve kredi bölümüne, Ukrayna'daki üniversitede bin 975 dolar ödeme yapılarak kayıt yapılabilmesi dikkat çekerken olay yurttaşların tepkisini çekti. 

YÖK KAYIT SİLEMİYOR,

Üniversitelerin ilgili bölümlerine kayıt yaptıran öğrencilerin kaydını silemediklerini söyleyen Saraç,  "Dolayısıyla üniversitelere verdiğimiz o yetkide bir kısıtlamaya yeniden gitme durumumuz söz konusu oldu, uyarı yazdık ettik ama üniversitelerin yürüttüğü bir işlem. Gelenlere ne yapacaksınız?

Gelenlerle ilgili, mevzuata aykırı olanların kaydının silinmesi ile ilgili üniversitelere yazdık ama şöyle bir şey oluyor: Kayıt olduktan sonra idare mahkemeleri 'O bir müktesep haktır' diyor. Maalesef böyle de bir durum var” demişti.

DAHA FAZLA