Yurt dışına para gönderen 417 kişi hakkında gözaltı kararı

Yurt dışına para gönderen 417 kişi hakkında gözaltı kararı

Yurt dışında 28 bin 88 hesaba 2.5 milyar TL gönderdiği iddia edilen 417 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Foto: Arşiv

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, “devletin ekonomik finansal güvenliğini hedef alan eylem ve kişilere yönelik suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna Muhalefet" suçlamalarıyla bazı kişilere yönelik soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, MASAK ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren farklı zamanlarda değişik banka şubelerinden ve ATM'lerden 5 bin lira ve üzerinde olmak üzere yurt dışındaki toplam 28 bin 88 hesaba döviz kurları üzerinden toplam 2 milyar 455 milyon 332 bin 141 lira gönderildiği belirlendi.

PARALAR ABD’YE GİTMİŞ

İncelemede, bu işlemi gerçekleştirenlerin "komisyon" adı altında menfaat temin ettikleri, transfer alıcıların ise büyük bölümünün ABD'de yaşayan yerleşik İran uyruklu kişiler olduğu öne sürüldü. Transfer alıcıların ise büyük bölümünün ABD'de yaşayan İran uyruklu Museviler olduğu kaydedildi.

Bu kapsamda, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan kararlar doğrultusunda, 417 şüpheli hakkında, gözaltı, yakalama ve arama kararı çıkarıldı.

40 İLDE OPERASYON: 248 GÖZALTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü polisi, İstanbul merkezli 40 ilde yürütülen operasyonlarda ise şu ana kadar 248 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyete götürülüyor. (AA)