Yunanistan'da da görüldü: Covid-19'un Güney Afrika mutasyonu Avrupa'da yayılmaya devam ediyor

Yunanistan'da da görüldü: Covid-19'un Güney Afrika mutasyonu Avrupa'da yayılmaya devam ediyor

Yunanistan’ın Selanik kentinde bir kişide Covid-19'un Güney Afrika mutasyonu tespit edildi. Virüse yakalanan kişinin Yunan Ortodoks Kilisesi’nin bir yetkilisi olduğu belirtildi.

Covid-19’un daha bulaşıcı olan Güney Afrika mutasyonun Yunanistan’da da tespit edildiği açıklandı. Sivil Koruma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Hardalias, “Geniş alanda moleküler testler ve hızlı testler ile kapsamlı taramalar yürütüyoruz. Panik yapmaya gerek yok” dedi.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha bulaşıcı olduğu bilinen İngiltere ve Güney Afrika mutasyonları Avrupa’da yayılmaya devam ediyor. Yunanistan’ın Selanik kentinde bir kişide virüsün Güney Afrika mutasyonu tespit edildi. Virüse yakalanan kişinin Yunan Ortodoks Kilisesi’nin bir yetkilisi olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivil Koruma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, “Geniş alanda moleküler testler ve hızlı testler ile kapsamlı taramalar yürütüyoruz. Panik yapmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) Başkanı Panagiotis Arkoumaneas ise yaptığı açıklamada, vatandaşlara salgına karşı alınan önlemlere ve uzmanlar tarafından verilen talimatlara uyması yönünde çağrıda bulundu. (İHA)