Yunanistan yanan kampın yerine kalıcı bir sığınmacı merkezi inşa edecek

Yunanistan yanan kampın yerine kalıcı bir sığınmacı merkezi inşa edecek

Yaklaşık 13 bin sığınmacının kaldığı Moria kampında çıkan yangınların ardından yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı inşa edileceği duyuruldu.

Yunanistan, geçen hafta meydana gelen yangınlarda büyük oranda zarar gören ve kalınamayacak hale gelen Moria kampı yerine sığınmacılar için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacağını duyurdu.

Kapasitesinin 4 katı kadar sığınmacının kaldığı Moria kampı, geçen hafta salı ve çarşamba günleri peş peşe çıkan yangınlarda kullanılamayacak hale gelmiş, 12 binden fazla kişinin kalacak yeri ve hijyene erişimi kalmamıştı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Başbakan Kiryakos Miçotakis, yeni inşa edilecek olan merkezin, ülkenin sığınmacı sorunuyla mücadele politikası için de önemli bir dönüşüm olacağını ve ülkeye ilk kez giren sığınmacılarla ilgili sorunların ele alınış biçiminin de değişeceğini iddia etti.

YENİ SIĞINMACI MERKEZİ KARARI PROTESTO EDİLİYOR

Yeni bir kamp alanı inşa edileceğini duyan sığınmacılar, bu kararı protesto ederken; Midilli Adası'nda yaşayan Yunanistan vatandaşları da kalıcı bir kamp oluşturulması kararına itiraz ediyor ve yeni bir kampın küçük adaya çok fazla yük bindireceğini savunuyor.