Yunanistan: Türkiye, bizimle ilgili sahte haberler üretip yayıyor

Yunanistan: Türkiye, bizimle ilgili sahte haberler üretip yayıyor

Petsas, "Bugün, Yunan polisin bir göçmeni öldürdüğünü ve beş kişinin yaralandığına dair bir yalan haber yaydılar. Bu iddiaları kati suretle reddediyorum" dedi.

Edirne Valiliği’nin, Yunanistan güvenlik güçlerinin silahla ateş açması sonucu bir sığınmacının hayatını kaybettiğini açıklamasının ardından konuşan Yunanistan Sözcüsü Stelios Petsas ise söz konusu haberin doğru olmadığını belirtti ve "Bu iddiaları kati suretle reddediyorum" dedi.

Yunanistan Sözcüsü Stelios Petsas, Edirne Valiliği'nin Yunan güvenlik güçlerinin silahla ateş açması sonucu bir sığınmacının hayatını kaybettiğini açıklamasına yanıt verdi. Petsas haberin doğru olmadığını belirtti ve "Bu iddiaları kati suretle reddediyorum" dedi.

TÜRKİYE, YÜNANİSTAN’LA İLGİLİ SAHTE HABERLER ÜRETİP YAYIYOR’

Petsas sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye, Yunanistan’la ilgili sahte haberler üretip yayıyor. Bugün, Yunan polisin bir göçmeni öldürdüğünü ve beş kişinin yaralandığına dair bir yalan haber yaydılar. Bu iddiaları kati suretle reddediyorum.”

VALİLİK: BİR SIĞINMACI ÖLDÜRÜLDÜ

Edirne Valiliği, Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde bulunan göçmenlere Yunanistan güvenlik güçlerinin silahla açtığı ateşte bir sığınmacının öldüğünü 5 sığınmacının da yaralandığı açıklamıştı. Yapılan açıklamada meydana gelen ölüm ve yaralanma vakaları ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı da belirtilmişti.

SOYLU: İNSAN HAKLARI İHLALLERİ DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada, "Bugün 11’de Edirne Pazarkule'de bir mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor çünkü Avrupa şımartıyor Bunların milyonda 1'ini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı" ifadelerini kullandı.