Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Gerginlik giderilirse Erdoğan'la görüşmeye hazırız

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Gerginlik giderilirse Erdoğan'la görüşmeye hazırız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz'deki gerginliğin giderilmesi halinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla görüşebileceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile Türkiye'nin arasındaki gerilimin son bulması halinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşebileceğini söyledi.

Selanik'te düzenlediği basın toplantısında ülkeler arasında gerilim üzerine açıklamalarda bulunan Miçotakis, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya'ya dönmesini olumlu olarak değerlendirirken, bu adımın devamının gelmesi halinde Türkiye ile istikşafi formattaki yeni görüşmelere hazır olduğunu belirtti. Görüşmelerin genel iklimin durumuna bağlı olduğunu savunan Miçotakis,  “Geçmişte de olumlu adımlar gördük ancak devamında olumsuz adımlar izlendiğini" öne sürdü. 

'SİLAHLANMA YARIŞINA GİRMEYECEĞİZ'

Yaptığı basın toplantısında Yunanistan'ın silahlanma programına da değinen Miçotakis, Fransız Rafale tipi savaş uçaklarının ilk siparişinin 2021 yılının ortalarında ulaşacağını, diğerlerinin ise 2022 başlarında tamamlanacağını bildirdi.

Yunanistan'ın silahlanma yarışına girmeyeceğini ve "geçmişteki hataların" tekrarlanmayacağını söyleyen Miçotakis, "Ege adalarının silahlandırılmasının söz konusu olmadığını, bunun istikşafi görüşmelerde ele alınmadığını ve alınmayacağını" beliirterek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile alakalı soruya ise “Gerginliğin giderilmesi halinde Erdoğan ile görüşmeye hazırım” şeklinde cevap verdi.