'Yunan ve Türk savaş gemileri arasında 'küçük bir kaza' yaşandı'

'Yunan ve Türk savaş gemileri arasında 'küçük bir kaza' yaşandı'

Yunanistan’dan konuyla ilgili konuşan kaynak yaşanan dalaşı "bu bir kazaydı" şeklinde ifade ederken, Limnos'un bu kazada zarar görmediğini söyledi.

Doğu Akdeniz'deki ‘dalaş’ esnasında bir Yunan ve bir Türk savaş gemisi arasında yaşanan olay, Yunanistan tarafından "küçük bir kaza" olarak nitelendirdi.

Reuters'in haberine göre, Oruç Reis isimli gemi Güney Kıbrıs ile Girit arasında seyrederken onu birkaç Yunanistan gemisi takip ediyordu. Çarşamba günü takip eden gemilerden biri olan Limnos, Oruç Reyis'e yaklaşırken Kemal Reis isimli geminin önüne çıktı. Limnos kafa kafaya çarpışmanın önüne geçmek için manevra yaptı ve iki gemi arasında ufak bir çarpışma yaşandı.

‘BU BİR KAZAYDI’

Yunanistan’dan konuyla ilgili konuşan kaynak bu durumu "bu bir kazaydı" şeklinde ifade ederken, Limnos'un bu kazada zarar görmediğini söyledi.

Bu olaya ilişkin Türkiye Savunma Bakanlığı'ndan henüz bir yorum yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Akdeniz'de Türkiye'nin bölgeye savaş gemilerinin eşlik ettiği araştırma gemisi Oruç Reis'i göndermesiyle gerilim artmıştı. İki ülke de aynı bölge üzerinde hak iddia ederken Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları konuyu görüşmek üzere bir araya gelecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada petrol ve doğal gaz araştırma gemisi Oruç Reis'e saldırılmaması gerektiğini, saldırılacak olursa bunun bedelini "ağır olacağını" ve perşembe günü bunun ilk cevabının verildiğini söylemişti.