Yüksel Direnişi'nden Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu'ya ev hapsi cezası verildi

Yüksel Direnişi'nden Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu'ya ev hapsi cezası verildi

Yüksel Caddesi'ndeki "İşimizi geri istiyoruz" eylemlerine katılan Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu için yalancı tanıklık yapan polislerin ifadesi sonucu ev hapsi cezası verildi. Bozkurt "Cezalar iptal edildiği için böyle bir yola girdiler. Ev hapsini kabul etmiyoruz" dedi.

Özlem Özcan

Ankara'da bulunan Yüksel Caddesi’ndeki KHK ile ihraçlara karşı yapılan eylemlere katılan Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu hakkında bir polisin şikâyeti ve iki polisin yalancı şahitliği sonucu ev hapsi cezası isteniyor. Şikâyetçi polisten sürekli ölüm tehditleri aldıklarını belirten Nazan Bozkurt “Biz onun işkencelerine maruz kaldık, ev hapsini kabul etmiyoruz. Başımız dik gezebilmek için kabul etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

KHK ile ihraçlara karşı yapılan eylemlere katılan Bozkurt yaşananları şöyle özetledi:

‘KANIT OLMADAN, POLİSLERİN İFADESİYLE EV HAPSİ VERİLDİ’

25 Ağustos günü daha eylem başlamadan gelip bize saldırdılar. Biz de direndik, itiraz ettik “Daha eylem yapmıyoruz, niye gözaltına alınıyoruz?” diye. İçlerinden bir polisin bizden şikâyetçi olmasıyla savcının talimatı olmadan karakolda tutulduk. Sırf o istediği için bizi esir tuttular. İki polisin “Bu kişiler bu polise vurmuştur, küfretmiştir” şeklinde şikâyetçi polisin lehine tanıklık yapmasıyla o gün nezarette kaldık. Ertesi gün de mahkemeye sevk edildik. Ellerinde kanıt olmadan, tamamen polislerin ifadelerine dayanarak savcı bize ev hapsi verdi.”

‘EV HAPSİNİ KABUL ETMEDİĞİMİZ İÇİN EVE POLİS GELİYOR’

Şikâyetçi polisten ölüm tehdidi almalarına karşın, şikâyet edildikleri için ev hapsi aldıklarını vurgulayan Bozkurt ev hapsini kabul etmediklerini söyleyerek “O dışarıda elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Buna itiraz ettiğimiz için ev hapsini kabul etmedik. Kabul etmediğimiz için beni iki gecedir polis rahatsız ediyor. Önceki gece 02.30’da “Evde misiniz?” diye evime geldiler. Apartmanı ayağa kaldırdılar. Bu sabah da 06.00’da geldiler. Neye uğradığımızı şaşırdık. Ev hapsi başlamamış, ayağımda kelepçe yok ama “Evde misiniz?” diye geliyorlar. Normalde yok böyle bir uygulama.” sözlerini dile getirdi.

‘CEZALAR İPTAL OLUYOR DİYE BÖYLE BİR YOLA GİRDİLER’

Şu anda 300 bine yakın para cezası kesildiğini de ekleyen Bozkurt gelen cezalara sürekli itiraz ettiklerini, yüzlerce cezadan sadece 3 tanesine cevap verildiğini ve 2 cezanın iptal edildiğini söyledi. Bozkurt bununla ilgili olarak “Baktılar ki cezalar iptal ediliyor, valiliğin kararı da yok, yasadışı gözaltına alıyorlar. Örgüt üyeliği davaları açılıyor, ondan da bir şey çıkmıyor. Çünkü örgüt üyesi değiliz, işimizi geri istiyoruz. En son böyle bir yola tenezzül etmeye başladılar: ‘Polise mukavemet, hakaret’. Biri kendisine hakaret edildiğini, diğeri yalancı şahitlik yaparak gördüğünü söylüyor. Şu anda bizi eve hapsetmeye çalışıyorlar. Mehmet de ben de bunu kabul etmiyoruz!”

‘BAŞIMIZ DİK GEZMEK İÇİN KABUL ETMEDİK’

Bozkurt sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Adam bizi ölümle tehdit etti. O dışarıda dolaşıyor. Ve biz onun ölüm tehditlerine işkencesine maruz kaldık. Ev hapsini kabul etmiyoruz. Bunu asla kabul edemeyiz. Bize zulmediliyor. Başımız dik gezmek için bunu kabul etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz.”