Yüksekova Belediyesi eşbaşkanları da tutuklandı!

Yüksekova Belediyesi eşbaşkanları da tutuklandı!

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman ve Yüksekova Belediyesi eşbaşkanları İrfan Sarı ile Remziye Yaşar, çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.

Hakkari’de 15 Ekim günü yapılan polis operasyonlarında gözaltına alınan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman ile Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Hakkari Adliyesi’ne getirildi.

MA'nın aktardığına göre, savcılık sorgusu tamamlanan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Karaman tutuklama talebiyle Hakkari Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkame, Karaman hakkında gizli tanık ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklama kararı verdi. 

YÜKSEKOVA BELEDİYE EŞBAŞKANLARI DA TUTUKLANDI!

Duruşması devam eden Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı da gizli tanık beyanları ve sosyal medya paylaşımları gerekçesi ile “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamaları ile tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Yüksekova Belediyesi'nin diğer Eşbaşkanı Remziye Yaşar’ın da tutuklandığı öğrenildi. (Yeni Yaşam)