YTÜ'lü öğrenciler: Yıldız bizimdir, söz hakkı üniversitelilerindir

YTÜ'lü öğrenciler: Yıldız bizimdir, söz hakkı üniversitelilerindir

Üniversiteliler YTÜ’de yapılmak istenen 'millet bahçesi'ne karşı Abbasağa Parkı'nda yaptıkları forumda buluştu.

İleri Haber

İstanbul Beşiktaş'ta Abbasağa Parkı'nda buluşan üniversite öğrencileri, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne (YTÜ) yapılmak istenen millet bahçesi projesine karşı forum düzenledi.

Yapılan forumda ODTÜ'de yapılmak istenen KYK yurdu için Kavaklık bölgesindeki ağaçların yok edilmemesi adına başlatılan direnişe dayanışma mesajları iletildi. "ODTÜ öğrencileriyle birlikte gerekirse 82 gün birlikte direnir YTÜ'de de kazanırız" denilerek "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

Forumda söz alan öğrenciler Davutpaşa Kampüsü'nün ranta açılmaması için rektörlüğe dilekçe vereceklerini ve takipçisi olacaklarını, gerekirse rektörlüğün önünde bekleyerek ve YTÜ'de millet bahçesi yapılmamasını sağlayacaklarını belirttiler.

ÜNİVERSİTELER GERİCİ KUŞALTMA ALTINDA

Yapılan konuşmalarda, "Bugün yapılan saldırı topyekün tüm üniversitelere yapılan bir saldırıdır. Barınma, yemek, ulaşım gibi temel sorunlara odaklanmak ve bu konuda konuşmak gerekiyor. Yöneticilerimizin toplumun gittiği yönden korkmamamları gerekiyor. Üniversiteyi halka açmak için bilimle açmanız gerekiyor. Üniversitelere yönelik topyekün ve gerici bir saldırı ile karşı karşıyayız" denildi.

DAHA FAZLA