YSK'nin yeni başkanı belli oldu

YSK'nin yeni başkanı belli oldu

2016 yılından bu yana Yüksek Seçim Kurulu üyeliği yapan Muharrem Akkaya, YSK'nin yeni başkanı oldu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yeni başkanını seçti. Muharrem Akkaya, YSK'nin yeni başkanı oldu. Akkaya, 2016 yılından bu yana Yüksek Seçim Kurulu üyeliği yapıyordu.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'in görev süresinin dolmasının ardından bugün 11 üyenin yaptığı seçimle yeni başkan belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu.

YARGITAY VE DANIŞTAY ÜYELERİ BELİRLENDİ

Yüksek Seçim Kurulu’nun yeni üyelerinin belirlenmesine ilişkin seçim süreci sona erdi. Yargıtay'da yapılan seçimde YSK'nin son üyesi, Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Orhan Usta YSK üyesi seçildi.

Yeni üyelerin belirlenmesi için Yargıtay ve Danıştay’da bu nedenle bir süredir seçim yapılıyordu. Geçen hafta yapılan oylamalar sonucunda sadece Yargıtay 21. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Yener salt çoğunluğun üzerinde oy alarak, YSK üyesi seçilmişti. Geri kalan 5 üyenin belirlenmesi için oylamalara bu hafta devam edildi. Hafta başında her iki kurumda yapılan oylamalar sonucunda ise yine sadece bir üye yeterli çoğunluğun oyuna ulaşarak, YSK üyesi oldu. Yargıtay’da yapılan oylamada, 14. Hukuk Dairesi Mahmut Akgün YSK üyesi seçildi.

Danıştay’da yapılan oylamalar sonucunda ise iki üye daha YSK üyesi seçildi. 9. Daire Üyesi Battal Öğüt ve 10. Daire üyesi Ali Ürker ve Ekrem Özübek YSK’nin yeni üyesi oldu.

Dün yapılan son oylamada ise Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Orhan Usta YSK üyesi seçildi.

MUHARREM AKKAYA KİMDİR?

Muharrem Akkaya, 1964 yılında Karabük’te doğdu. Akkaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mesleğe Karabük’te başlayan Akkaya, çeşitli ilçelerde hâkimlik, Kocaeli’nde ise savcı olarak görev aldı.

Adalet Bakanlığı’nda da görev alan Akkaya, Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hâkimliğinden sonra  Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011’de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016’da YSK üyeliğine atandı.

YSK'ye başkan seçilen Muharrem Akkaya'nın 31 Mart'ta İstanbul seçimlerinin iptali kararında imzası vardı.