YSK'dan bir KHK kararı daha!

YSK'dan bir KHK kararı daha!

KHK ile ihraç edilen isimlere mazbata vermemek gibi skandal bir karar alan YSK'dan meclis üyelikleri için de KHK koşulunu getirdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK); KHK’lı belediye başkanlarına mazbata verilmemesi kararının ardından Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen KHK’lı isimlere de mazbata verilmeyeceğine hükmetti. Mazbatalar, aynı partiden sonra gelen üyeye verilecek.

KHK ile ihraç edilen seçilmiş belediye başkanlarına mazbata verilmeyeceği kararı ile tepkilerin odağında olan YSK, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliğine seçilen KHK'lılar için de aynı yönde bir karara imza attı.

YSK’nın Hakkari İl Seçim Kurulu'nun bu yöndeki bilgi başvurusu üzerine aldığı karar şöyle: 

“KHK ile kamu görevinden çıkarılan kişilerin mahkumiyet kararı aranmaksızın bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri ve mazbata verilmeyeceği belirtilmiş olmakla; bu kapsamda belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine seçilen mazbata verilip verilmeyeceği, verilmeyecekse bu kapsamdaki kişilerin yerine hangi partinin hangi adayının seçilmiş sayılacağı ve mazbataların kime verileceği hususlarında görüş istenilmesi üzerine; mazbataların verilmeyeceğine, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine seçilen kişiler hakkında 2972 sayılı Kanunun 25/4 maddesi gereğince aynı partiden sonra gelen üyesine mazbata verilmesi gerektiğine karar verilmiştir.”