YSK'dan bir hile daha: 14 ilde sandıklar taşınıyor

YSK'dan bir hile daha: 14 ilde sandıklar taşınıyor

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlere ilişkin hileleri devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart yerel seçimleri için seçim hilelerine devam ediyor. Buna göre, 14 ilde sandıklar taşınacak.

YSK, ‘güvenlik’ gerekçesiyle 24 Haziran’da olduğu gibi 31 Mart seçimleri için de 14 ildeki sandıkları taşıma kararı aldı. Dersim'de bir mahalle dışında tüm sandıklar taşınacak.

[ih2]

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, YSK önceki gün yaptığı toplantıda, valiler ile İl Seçim Kurulları’ndan gelen sandık birleştirme ve taşınma istemlerini karara bağladı. “Terör gerekçesiyle seçim güvenliğinin sağlanamayacağı” gerekçesine dayanan başvurular üzerine YSK, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkarİ, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak, Van ve Dersim’deki çok sayıdaki sandığın taşınmasına karar verdi. Kuruldan, yine Doğu ve Güneydoğu’daki bazı iller için de sandık birleştirme kararı çıktı.

DAHA DA FAZLA SEÇİM HİLESİ GELİYOR

Güvenlik ve terör gerekçeli bu taşıma ve birleştirmelerin yanı sıra Mahalli İdareler Kanunu’nun “Dağınık mahalle ve sair yerleşim yerleri bulunan köylerde veya köylerin birbirlerine yakın olduğu durumlarda seçim sandıklarının bir tek mahalle veya bir tek köyde toplanması, seçim gününden en az bir hafta önce ilan edilmek koşuluyla İlçe Seçim Kurulunca kararlaştırılabilir” hükmünden hareketle yeni sandık taşıma ve birleştirmelerin de gündeme gelmesi bekleniyor. Ancak bu kararlara karşı seçim kurullarına ve YSK’ye itiraz başvurusunda bulunulabiliyor.