YSK kararı öncesi Bahçeli: Seçimlerin yenilenmesinden yanayız

YSK kararı öncesi Bahçeli: Seçimlerin yenilenmesinden yanayız

YSK kararı öncesi açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti olarak seçimlerin yenilenmesinden yana olduklarını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul için itirazları kararı bağlayacağı tahmin edilen yarınki toplantı öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, “Elbette YSK’nın vereceği karara saygımız olacaktır. Bu kararın da maşeri vicdana uygun olacağı inancındayız. Beklediğimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanırsa, ki hukuken ve ahlaken olması gereken de budur, o zaman seçim gününe kadar İstanbul’da bulunacağım, karargâhımızı İstanbul’da kuracağım. Yani İstanbul’a mitili atacağım” dedi.

MA'nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir ile Maltepe ve Büyükçekmece’de seçimin iptal edilmemesinin hukuki olmayacağını iddia eden Bahçeli, “İstanbul seçimlerinde pek çok kuşku ve karanlık nokta vardır. Sandık yolsuzluğu konusunda tevsik edilmiş iddialar YSK’ya sunulmuştur. Şaibeler, organize usulsüzlükler maalesef vahim tartışmalara neden olmuştur. Yüksek Seçim Kurulu’nun birkaç gün içinde bir karara varacağı anlaşılmaktadır. Parti olarak İstanbul’da seçimin yenilenmesinden yanayız. Demokrasiye leke sürülmesine, milli iradenin karartılmasına sessiz kalamayız” dedi.