YSK, başvuruları kabul edilen adayları açıkladı

YSK, başvuruları kabul edilen adayları açıkladı

11 ismin başvurusu YSK tarafından kabul edildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen isimlerden başvurusu kabul edilenleri açıkladı.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen isimler arasından YSK tarafından başvurusu kabul edilenler açıklandı.

11 İSMİN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

YSK’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, cumhurbaşkanı adaylığı için başvuru yapanların sunduğu bilgi ve belgeler incelendi. İnceleme sonucu başvurusu kabul edilen adaylar şöyle:

Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal, Yakup Türkal.

Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuran 11 isim için seçmenler tarafından bağlı oldukları ilçe seçim kurullarında yarın imza verilerek teklifte bulunulmaya başlanacak. 27 Mart 2023 Pazartesi saat 20.00’de sona erecek olan teklif süresi içinde 100 bin imzanın toplanması gerekecek.