Youtube'da dinlediği şarkıları delil gösterip tutukladılar

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve HDK Gençlik Meclisi üyesi Hakan Demir'in örgüt üyeliğinden tutuklanmasında sunulan deliller arasında youtubeda dinlediği müzikler gösterildi.

Rıfat Doğan - İleri Haber

HDP'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve HDK Gençlik Meclis üyesi Hakan Demir'in tutuklanmasının altında yatan gerekçeler ortaya çıktı. Demir'in Avukatı Hüseyin Boğatekin, müvekkilinin bir belgede ismi geçtiği için, okuduğu kitaplar ve dinlediği müziklerin delil olarak gösterildiğini ve bunlar gerekçe gösterilerek tutuklandığını söyledi.

Polisin 1 Kasım seçim öncesi HDP'ye yönelik operasyonları devam ediyor. Birçok HDP'li yöneticinin gözaltına alındığı ve bazılarının tutuklandığı operasyonların bir bölümü gençlik örgütlerini hedef aldı. Onlardan biri olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ve HDK Gençlik Meclisi üyesi Hakan Demir'in tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen deliller arasında dinlediği müzikler, okuduğu kitaplar var.

Demir'in Avukatı Hüseyin Boğatekin, müvekkili Hakan Demir'in Boğaziçi Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünde okuyan bir öğrenci olduğunu, Diyarbakır'a gitmek üzereyken Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındığını belirtti. Boğatekin,  Demir'in Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildiğinde bir anda örgüt üyesi olmak suçlamasıyla karşılaştığını ifade ederek Demir'e yöneltilen suçlamalar hakkında şunları söyledi:

"Demir'in evi basıldı ve yasaklı olmayan kitaplarına el konuldu. Bunlar, Kültür Bakanlığı bandrolu olan kitaplar. Bunun yanında bir kaç dergiye el konuldu. Ayrıca telefonunda da bir kaç müzik parçası buluyorlar ve bunları alıp indiriyorlar. Daha sonra 'Sen bunları dinleyip bu kitapları da okuyorsan, o zaman örgüt üyesisin' dediler. Ayrıca Youtube'da izlediği video ve dinlediği müzikleri göstererek, 'bu videolarda örgüt üyeleri var' diyip Demir'i bu gerekçeyle suçladılar. Suçlamaların çoğu bunlardan oluşuyor. Bu şekilde tutulmuş tespit tutanakları var. Evden çıkan dergi ve kitaplara o kadar anlam yüklemişler ki, bunlar gerekçe gösterilerek örgüt üyesi olmak suçlamasıyla yakalandı. Maltepe Cezaevinde kalıyor. Kısa bir süre sonra Silivri 5 Noluya getirilecek."