Youtube kanallarında çocuk istismarı sıradan hikayelermiş gibi anlatıyor!

Youtube kanallarında çocuk istismarı sıradan hikayelermiş gibi anlatıyor!

Çocukların kolaylıkla erişim sağlayabildiği YouTube'da bazı kanallar, çocuk istismarını sıradan olaylar gibi yayınlıyor.

İleri Haber

Küçük yaştaki on binlerce çocuğun kolaylıkla erişim sağlayabildiği YouTube'da "Gerçek Hikayeler, Hikayem Bitmedi, İşte Benim Hikayem, Hayatın Penceresi" gibi kanallar, çocuk istismarını sıradan olaylar gibi yansıtan animasyonlar paylaşıyor.

Animasyon videolarının önemli bir bölümünde 15-17 yaş arasındaki çocuk kahramanların, kendilerinden yaşça büyük kişiler tarafından istismara uğraması ve çocuk yaşta hamileliğin sıradan bir durum gibi gösterilmesi dikkat çekiyor. 

Videoların izlenme sayıları ise oldukça yüksek.

YouTube'da çocuk istismarını 'normalleştiren' paylaşımlar yapan kanallara sosyal medya üzerinden tepkiler yağdı. #cocukistismarıyoutubeda etiketiyle tepkilerini dile getiren yurttaşlar, "Açık açık çocuk istismarı ve pedofili normalleştirilmeye çalışılıyor. Şikayet edilmeli, kanallar kapatılmalı" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK SAVCILIĞA BAŞVURDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk istismarını meşrulaştıran ve çocuğa karşı cinsel istismar içerikli yayın yapan bir Youtube kanalına erişimin engellenmesi için savcılığa başvurdu.

Bakanlık, "Çocuk İstismarı Youtube'da" başlığı ile sosyal medyada yer alan ve çeşitli basın yayın organlarında haberi yapılan "istismar" iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında, çocukların üstün yararını gözetmek adına 7 gün 24 saat internetteki problemli içeriklerin tarandığı, gerektiğinde adli sürecin başlatılması için ilgili kurumlara ve savcılığa konunun intikal ettirildiği belirtilen açıklamada, bugün gündem olan Youtube kanalında yer alan içeriklerde "aile ve toplum yapımızı bozan, genel ahlak kurallarına aykırı ve çocuk cinsel istismarı içeren" ifadelerin yer aldığının tespit edildiği aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu içeriklerin çocuklarımız tarafından izlenmesi psikososyal yönden gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceğinden 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamında Bakanlık olarak erişimin engellenmesi için Youtube ve ilgili kurumlar ile iletişime geçilmiş ve savcılığa başvuruda bulunulmuştur. Ailelerimizin, çocuklarımızın izlediği içerikleri her alanda takip etmesinin önemini vurgulayarak, Bakanlık olarak her zaman çocuklarımızın ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiriz."

DAHA FAZLA