YouTube genel merkezinde silahlı saldırı

YouTube genel merkezinde silahlı saldırı

En rağbet gören video paylaşım sitesinin merkezinde silahlı saldırı paniği yaşandı.

ABD Kaliforniya eyaletinde bulunan YouTube genel merkezi binasında silahlı saldırı gerçekleşti. İlk belirlemere göre 4 kişinin yaralandığı saldırıda, saldırgan ise intihar ederek yaşamını yitirdiği iddia edildi. Bina polis gözetiminde boşaltıldı.

Bölgede yayın yapan KRON4 televizyon kanalına konuşan bir görgü tanığı, en az 20 el silah sesi duyduğunu söyledi. Binada yaklaşık 1700 kişinin çalıştığı belirtiliyor. Bölge hastaneleri kendilerine yaralıların getirildiğini duyurdu ancak detay vermedi.

San Francisco General Hospital yetkilileri olayın ardından yaralıların hastaneye götürüldüğünü açıkladı. 

Amerikan basını kadının intihar ettiğini duyurdu.

Yaralılardan birinin ise durumunun kritik olduğu belirtildi.

Zanlının kimliği ABC televizyon kanalı tarafından Nasim Aghdam olarak açıklandı. Ayrıca ABC'ye konuşan iki polis, olayın terör ile bir ilişkisinin olmadığını, aile içi bir kavganın sonucu yaşandığını söyledi.

Durumu kritik olan 36 yaşındaki yaralının Aghdam'ın erkek arkadaşı olduğu öne sürüldü.

KANALINDA YOUTUBE'U ELEŞTİRMİŞ

Kendi web sitesinde kendisini atlet, vegan ve sanatçı olarak tanımlayan saldırgan Aghdam'ın Youtube'a yönelik şikayetleri de dikkat çekiyor. Birçok Youtube kanalı bulunan Aghdam'ın yaptığı paylaşımlarda, şirkete yönelik eleştiriler yönelttiği görülüyor.

 "Ayrımcılığa uğruyorum ve Youtube'da filtreleniyorum. Ve ben tek değilim." ifadelerini kullanan Aghdam bir başka paylaşımında ise "Hedef alınan kullanıcıların videoları filtreleniyor, bu nedenle insanlar videoları zor görebiliyorlar. Youtube'da ve diğer video paylaşım sitelerinde eşit büyüme fırsatı yok. Onlar isterse büyüyebilirsiniz" diyor.