Yönetmen Takış'ın 'Uyanış' filmine yurt dışında ödül yağmuru

Yönetmen Takış'ın 'Uyanış' filmine yurt dışında ödül yağmuru

Yönetmen Ozan Takış'ın kapitalizm eleştirisi olarak çektiği Uyanış, Danimarka ve Rusya'da ödül aldı.

İleri Haber

Yönetmen Ozan Takış’ın 2013 yılında pres makinesine sıkışarak hayatını kaybeden çocuk işçi Ahmet Yıldız’ın anısına çektiği ve İspanya'daki Radio City Uluslararası Kısa Film Festivali'nde İnsan Hakları Ödülü alan ”Şekirê Pembû” filminin ardından, kapitalizm eleştirisi olarak çektiği günümüzdeki yabancılaşmayı anlatan 'Uyanış' filmi Cannes Film Festivali Short Film Corner'a seçki bölümünde katalogda yerini almıştı.

DANİMARKA'DA 'EN İYİ KISA FİLM', RUSYA'DA 'EN İYİ ERKEK OYUNCU' ÖDÜLÜ

Danimarka’nın Kopenhag şehrindeki International Monthly Film Festival’nde 'en iyi kısa film' ödülü ardından Rusya’nın Moskova şehrinde bulunan Eurasia International Monthly Film Festival’nde 'en iyi erkek oyuncu' ödülü aldı. Festival yolculuğu devam eden 'Uyanış' filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışmaya devam ediyor.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Uyanış filminin oyuncusu Bertu Yılmaz ise Uyanış filmindeki performansıyla Eurasia International Monthly Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu seçildi. Yönetmen Takış, ödülü sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu:

 

YÖNETMEN OZAN TAKIŞ KİMDİR?

Ozan Takış 26/11/1985 Kayseri doğumludur. Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunu olduktan sonra Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü hocalarından Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkılıç’tan senaryo yazılımı ve yönetmenlik dersleri aldı. Mersin Olba Fotoğrafçılık Derneği kursiyeri olan Ozan Takış, ayriyeten fotoğraf üzerine çalışmalar yapmıştır ve birkaç yerel sergide fotoğrafları yayınlanmıştır.

Felsefe üzerine okumalar yapan Takış, özellikle K. Marx, F. Nietzsche ve S. Freud’dan etkilenmiştir. Sinema kurgusu üzerinde çalışmalara devam eden Takış, ilk kısa filmi Uyanış’ın ardından ikinci filmi Şekirê Pembû’nun ve son olarak üçüncü filmi Fotoğraf’ın kurgusunu yapmıştır. Ozan Takış, fotoğrafçı, senarist, yönetmen ve kurgucu olarak hayatına devam etmektedir.

DAHA FAZLA