Yolu uzatan taksiciye 10 yıl hapis talebi

Yolu uzatan taksiciye 10 yıl hapis talebi

İstanbul’da bir turisti yolu uzatarak havalimanına götüren taksi şoförünün 10 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen Suudi Arabistan uyruklu turistin yolları bilmemesinden faydalanarak yolu uzatan ve uçağını kaçırmasına neden olan taksici hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İHA’nın haberine göre İstanbul Anadolu savcılığınının hazırladığı iddianamede, bir turist, Anadolu yakasındaki bir noktadan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek üzere taksiye bindi. Taksici havalimanına doğrudan gitmek yerine müşteriyi İstanbul’un en kuzey noktasında bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden Avrupa yakasına geçti.

UÇAĞI KAÇIRMASINA NEDEN OLDU

Taksici daha sonra tekrar Anadolu yakasına geçerek müşteriyi 21.15’teki uçağının kalkmasına 25 dakika kala 20.50’de havalimanına bıraktı. Uçağı kaçıran ve taksimetrenin yazdığı fahiş ücreti ödeyen müşteri şikayetçi oldu.

3 YILDAN 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Şüpheli E.C.’nin “serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

'YOLU BİLMİYORDUM'

Öte yandan iddianamede, şüphelinin ifadesinde saptığı yolun havalimanının ters istikametindeki üçüncü köprü yolu olduğunu bilmediği ve yanlışlıkla yola girdiğini öne sürerek, suçlamayı kabul etmediğine yer verildi.

DAHA FAZLA