Yolsuzluğu ortaya çıkan Ticaret Bakanı Pekcan görevden alındı, iki bakanlığa yeni atama yapıldı

Yolsuzluğu ortaya çıkan Ticaret Bakanı Pekcan görevden alındı, iki bakanlığa yeni atama yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Ticaret Bakanlığı'nda yaptığı yolsuzluk ortaya çıkan Ruhsar Pekcan görevden alındı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile kendi firmasının Bakanlığa 507 bin 880 liralık ürün satttığını itiraf eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı görevden aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi revize edildi. Buna göre; görevden alınan Zehra Zümrüt Selçuk'un yerine Derya Yanık ve Ruhsar Pekcan'ın yerine AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı.

Ticaret Bakanlığı, görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığı iddialarına ilişkin itirafta bulunmuştu. Bakanlık, Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden 507 bin 880 liralık ürün alındığını doğrularken, "Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi" iddiasında bulunmuştu.

AİLE BAKANLIĞI İKİYE BÖLÜNDÜ

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürüldü. Kararnameye göre yeni bakanlıklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi.