Yolcu garantisi verilerek ihalesi yapılan havalimanından geriye 'Hoş geldiniz' tabelası kaldı

Yolcu garantisi verilerek ihalesi yapılan havalimanından geriye 'Hoş geldiniz' tabelası kaldı

Yolcu garantili verilerek ihalesi yapılan, ardından da 4 bakanlık arasında sorun yarattığı konuşulan Çeşme-Alaçatı Havalimanı’nın projesi tamamen durdu, havalimanından geriye sadece "Hoş geldiniz" tabelası kaldı.

Yolcu garantili olan ve ihalesi 20 Nisan 2018’de yapılan, ardından da 4 bakanlık arasında sorun yarattığı konuşulan Çeşme-Alaçatı Havalimanı’nın projesi tamamen durdu. Çeşme- Alaçatı Havalimanı ihalesini 18 milyon 900 bin euro bedelle Terminal AŞ kazanmıştı. Yolcu garantili havalimanı için devlet, ihaleyi alan şirkete 25 yılda 1 milyar 400 bin dolar ödeyecekti. 

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın “Yapımına başlandı” dediği ancak daha sonra iptali gündeme gelen Çeşme Alaçatı Havalimanı'nda, yaşanan son gelişmeler Meclis gündemine de taşındı. İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Gittik gördük, Çeşme'ye gerçek anlamda turist getirecek havalimanı bir tabela, bir konteynerden ibaret. Ne inşaat var ne de işçi. Havalimanı yapılacak alanda dikili bir tabela ve konteynerden başka hiçbir şey yok” dedi.

'HAVALİMANININ TAMAMLANACAĞI TARİHLE İLGİLİ HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMADI'

Türkkan, Çeşme Alaçatı Havalimanı'nı TBMM gündemine taşımış ve projenin durumunu Bakan Cahit Turhan'a sormuştu. Turhan, soru önergesine verdiği yanıtta, “Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın yer teslimi 25 Haziran 2018 tarihinde yapılarak yapımına başlanılmıştır. Havalimanının yatırım süresinin tamamlanacağı tarih ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmamıştır” ifadelerine yer verdi.

'REVİZE PLANININ ONAYI BEKLENİYOR'

Terminal Yapı ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, Çeşme'de inşaatı süren Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı'na  ilişkin geçen ay yaptığı açıklamada, “Sözleşmenin herhangi bir şekilde  iptali veya  fesih durumu yok. DHMİ'ye 25 yıllık işletme döneminde ihtiyaç duyulabilecek ilave alanlar için vermiş olduğumuz master plan sonrası, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölgede başkaca tasarrufu olabileceği gerekçesiyle talep edilen revize plan sunulmuştur ve onayı beklenmektedir” demişti. 

DAHA FAZLA