YÖK’ten Ziya Selçuk’a yalanlama: Gündemimizde yok

YÖK’ten Ziya Selçuk’a yalanlama: Gündemimizde yok

Ziya Selçuk’un üniversite sınavının 2024’te değişeceğini söylemini YÖK, “Gündemimizde böyle bir düşünce yok.” diyerek yalanladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün eğitim sistemine ilişkin açıklama yaparak 2024’te üniversite sınavının değişeceğini söylemişti. Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) yetkililerinin bilgilendirmesine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan yeni lise modelinin kurgusu ve öngörülen çıktılara ilişkin kendilerine iletilmiş herhangi bir bilimsel rapor, çalışma ya da yazı gönderilmiş değil.

Sözcü’de yer alan habere göre; YÖK yetkilileri, üniversiteye giriş sisteminin belirlenmesi ve gerektiği takdirde değiştirilmesi yetkisinin kanunen YÖK’e verildiğini anımsatarak, “YÖK tarafından geçen sene ilk kez kurgulanarak uygulanan, ‘ülkemize temel yeterlilik, sözel ve sayısal okur yazarlık ile tanıştıran, MEB sistemini (müfredata uygun) destekleyen ve uygulanması neticesinde doluluk oranlarının yükseldiği görülen’, başarılı bir üniversiteye giriş sistemimiz (YKS) bulunmaktadır. YÖK olarak gündemimizde üniversiteye giriş sisteminde hali hazırda yeniliğe gitme gibi bir düşüncemiz olmadığı gibi bu hususta yeni bir çalışmamız da bulunmamaktadır. 2024 yılında, yeni lise modelinin ilk mezunlarının verileceği dönemde, YÖK olarak tabi ki bir değerlendirme yapılacaktır” ifadelerini kullandı.