Yoksulluğun fotoğrafını çeken öğretmen: Bu devlet memurunun işi değil dediler

Yoksulluğun fotoğrafını çeken öğretmen: Bu devlet memurunun işi değil dediler

Sosyal medyada, bir öğrencisinin yorgandan dikilmiş çantasıyla fotoğrafını paylaştıktan sonra görevden alınan öğretmen kendisine yazılı bilgi verilmediğini, sözlü olarak "Bunlar devlet memurunun işi değil" denilerek görevden alındığını söyledi.

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Çınarardı İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmen Selvan Erek, sırtında battaniyeden yapılmış çanta taşıyan öğrencisinin fotoğrafını sosyal medyadan paylaşması üzerine görevden alınmıştı.

Havuz medyasının 'algı operasyonu yapmakla', 'örgüt sempatizanı olmakla' suçlayarak hedef gösterdiği öğretmen, İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından görevinden alınmıştı.

'BU DEVLET MEMURUNUN İŞİ DEĞİL DEDİLER, SÖZLÜ OLARAK BİLDİRDİLER'

Görevden alınmayı doğrulayan Erek, kararın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kendisine sözlü olarak iletildiğini söyledi. Yaşadıkları karşısında şaşkın olduğunu ifade eden Erek, “Bana ‘bu durum devlet memurunun işi değil. Bunlarla uğraşamazsın’ dediler. Yazılı bir evrak verilmedi. Sadece sözlü olarak söylendi” dedi.

Artı Gerçek'ten Remzi Budancir'in haberine göre, 3 aydır Çınarardı Köyü'nde öğretmenlik yaptığını belirten Erek şunları söyledi:

 “Bakın bu öğrencim yoksul. Hatta bunun gibi 4 öğrencim daha vardı. Ben ailenin gelir durumunu bilemem. Hayvancılıkla uğraşan bir aile. Evlerine gittim, yoksul olduklarını kendi gözlerimle gördüm. Fotoğrafını paylaşırken ‘yardım edin’ demedim. Öğrencinin fotoğrafını çekip, paylaştım. Arkadaşlarım yardım yapılması için kendilerince kampanya başlatmış. Birleri yardım yapmak istedi. Benim başka bir girişimim olmadı” 

'ÖĞRENCİLERE YARDIM YAPILMADI'

AKP'nin sözcülerinin bölgeye yardım yapıldığı iddiasını da yalanlayan Erek, okula kömür dışında başka yardım yapıldığına tanık olmadığını kaydetti.