Yoksulların salgını: 'Hindistan'da zenginler seyahat kısıtlamaları öncesi ülkeden kaçıyor'

Yoksulların salgını: 'Hindistan'da zenginler seyahat kısıtlamaları öncesi ülkeden kaçıyor'

Covid-19 salgınında rekor üstüne rekor kıran Hindistan'da seyahat kısıtlamaları öncesi çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Covid-19 salgının yeni merkezi haline gelen Hindistan’da bir yandan ülke sağlık kuruluşları, krematoryumlar tamamen dolarken ve büyük oksijen sıkıntısı baş gösterirken, seyahat kısıtlamaları yürürlüğe girmeden ülkenin zenginlerinin son dakika tarifeli uçuşlara ve özel uçaklara akın ettikleri öne sürüldü.

Hindistan halk sağlığı yetkilileri yeni günlük vaka sayısını 349 bin 691, yine rekora ulaşan günlük ölü sayısını da 2 bin 767 olarak açıklarken, bazı ülkeler de Hindistan’dan seyahatlere kısıtlama getireceklerini bildirdi. Hindistan Air Charter Servisi’nin bir sözcüsü, yabancı basına açıklamasında, özel jetlere talebin çok fazla olduğunu belirtirken, seyahat kısıtlamasına başlayacak ülkelerden Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Dubai’ye yarın tarifesiz 12 uçuşlarının olduğunu ve hepsinin de tamamen dolu olduğunu anlattı.

Ülkedeki bir başka özel uçak sağlayıcısı olan Enthral Havacılık’ın bir sözcüsü de son birkaç gün içinde yüzlerce başvuru aldıklarını ifade ederek, talepleri karşılamak için yurt dışından uçak istediklerini söyledi. Sözcü, Mumbai’den Dubai’ye 13 kişilik bir özel uçağı kiralamanın maliyetinin 38 bin dolar, 6 kişiliğinin ise 31 bin dolar olduğunu belirtti.

Bazılarının gruplar oluşturarak, koltukları paylaştığını ifade eden sözcü, Tayland’a gitmek isteyenlerin de olduğunu ancak çoğunluğun Dubai’yi talep ettiğini söyledi.

Bu arada, İngiliz Sunday Times gazetesi son 24 saat içinde İngiltere’ye Hindistan’dan en az 8 özel uçağın geldiğini duyurdu. Haberlerde 9 saatlik uçuş için kiralama bedelinin 138 bin doları aşabileceği belirtildi. (AjansBizim)