Yoksullara dağıtılacak etler otelinin mutfağından çıkan Kızılay Şube Başkanı istifa etti

Yoksullara dağıtılacak etler otelinin mutfağından çıkan Kızılay Şube Başkanı istifa etti

Kızılay'ın yoksul yurttaşlara dağıtmak için hazırladığı etler otelinin dolabından çıkan Tatvan Kızılay Şube Başkanı istifa etti.

Kızılay'ın yoksul yurttaşlara dağıtmak için hazırladığı etler AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ve Tatvan Kızılay Şube Başkanı Battal Taşar'ın ortağı olduğu otelin mutfağından çıkmıştı. Uzun süre sessizliğini koruyan Kızılay Şube Başkanı Taşar istifa etti.

Otelin mutfağında çekilen görüntülerin sosyal medyada yayınlanması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Tepkilerin ardından açıklama yapan AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar görüntüleri yalanlamış, Tatvan Kızılay Şube Başkanı Battal Taşar ise uzun süre sessizliğini korumuştu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Taşar, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Battal Taşar'ın açıklaması şu şekilde:

''Aile geçmişimiz ve yaşam tarzımız şeffaftır. Asla harama el uzatmadık. Bizi karalayanların geçmişini ve hayat tarzını kıymetli hemşerilerimin vicdanına ve Allah'a havale ediyorum. Ayrıca hukuk önündeki hesaplaşma devam edecektir. Bitlis ve Tatvan'daki siyasi hesaplaşmalara Kızılay gibi güzide bir kurumun daha fazla alet edilmesinden son derece rahatsız olduğumu bilinmesini isterim. Bölgede kendisinden başkasına yaşama şansı ve hakkını vermek istemeyenlere karşı, ailemizin de mensup olduğu Ak Parti'nin ilimizde kazanmış olduğu zaferlere şahsım üzerinden saldırılmasına ve karalanmasına meydan vermeyeceğim. Şahsımla herhangi bir hesabı olanların doğrudan hesaplaşması ve Kızılay'ın son gelişmeler üzerine başlattığı incelemeyi rahatlatmak için; Kızılay Tatvan Temsilciliği görevimden istifa ettiğimi bildiririm. Kamuoyuna ve kıymetli hemşerilerime saygıyla arz ediyorum.''