'Yoksul doktoru' olarak bilinen Prof. Dr. Murat Dilmener koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

'Yoksul doktoru' olarak bilinen Prof. Dr. Murat Dilmener koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İÜ emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Dilmener koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Dilmener hakkında 2004 yılında hastane döner sermayesinden yoksul hastaların tedavilerini karşıladığı için soruşturma açılmıştı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Murat Dilmener koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Dilmener’in İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tedavisini öğrencileri gerçekleştiriyordu. 

İÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bir değerli hocamızı daha korona virüs infeksiyonu nedeni ile kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum”

'YOKSUL DOKTORU' OLARAK BİLİNİYORDU

Prof. Dr. Dilmener hakkında 2004 yılında yoksul hastaların tedavilerini hastane döner sermayesinden karşıladığı için soruşturma açılmıştı. Dilmener kamuoyunda 'yoksul doktoru' olarak biliniyordu.

Yoksul hastaları 'hukuka aykırı şekilde' ücretsiz tedavi ettiği iddiasıyla 135 profesör ile birlikte soruşturma açılan Dilmener'e 500 bin liralık borç çıkarılmıştı. 

Toplam 3 buçuk milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenen profesörler, hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiklerini söylemişler ve konuyu yargıya taşımışlardı. Yargıtay, hocaların bu paraları yoksul hastaların tedavisi için kullandıklarına karar verip dosyayı kapatmıştı.

 

DAHA FAZLA