'Yoksul doktoru' Murat Dilmener için tören düzenlendi: Hürmetle ve saygıyla yıllar boyu anacağız

'Yoksul doktoru' Murat Dilmener için tören düzenlendi: Hürmetle ve saygıyla yıllar boyu anacağız

İÜ emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Dilmener'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul Tıp Fakültesi önünde bir tören düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Murat Dilmener'in koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. 2004 yılında yoksul hastaların tedavilerini hastane döner sermayesinden karşıladığı için soruşturma açılan Dilmener, 'yoksul doktoru olarak' da biliniyordu.

Prof. Dr. Murat Dilmeler için, İstanbul Tabip Odası’nın (İSTABİP) çağrısıyla, Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi önünde bir tören gerçekleştirildi.

Anmaya, İSTABİP Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İSTABİP YK Üyeleri Dr. Güray Kılıç ve Dr. Murat Ekmez, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ve Prof. Dr. Raşit Tükel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saat 12.30'da başlayan anmada, ilk olarak Prof. Dr. Pınar Saip kısa bir konuşma yaptı.

Saip, “Hocamız hem hastaları hem de öğrencileri için her zaman örnek bir hekim olarak anılmıştır. Kendisini hürmetle ve saygıyla yıllar boyu anacağız. Ne yazık ki Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle kendisini kaybettik” diyerek, anmaya katılanları, bu dönemde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

Saygı duruşunun ardından İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de duygu ve düşüncelerini ifade etti. Tükek şöyle konuştu:

“Hakikaten bu 2 aylık süre içerisinde maalesef bu dördüncü büyük kaybımız. Murat Dilmener hocayı kelimelerle anlatmak mümkün değil. İnsani değerlere verdiği önem, bizler için önemli bir örnek teşkil etmiştir. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Onun bize bıraktığı mirası sahipleneceğimize söz veriyoruz.”

'YOKSUL DOKTORU' OLARAK BİLİNİYORDU

Prof. Dr. Dilmener hakkında 2004 yılında yoksul hastaların tedavilerini hastane döner sermayesinden karşıladığı için soruşturma açılmıştı. Dilmener kamuoyunda 'yoksul doktoru' olarak biliniyordu.

Yoksul hastaları 'hukuka aykırı şekilde' ücretsiz tedavi ettiği iddiasıyla 135 profesör ile birlikte soruşturma açılan Dilmener'e 500 bin liralık borç çıkarılmıştı. 

Toplam 3 buçuk milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenen profesörler, hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiklerini söylemişler ve konuyu yargıya taşımışlardı. Yargıtay, hocaların bu paraları yoksul hastaların tedavisi için kullandıklarına karar verip dosyayı kapatmıştı.

DAHA FAZLA