'Yokoluş İsyanı' iklim krizi için Londra'da protesto gösterileri düzenledi

'Yokoluş İsyanı' iklim krizi için Londra'da protesto gösterileri düzenledi

Londra'da Yokoluş İsyanı adıyla bir araya gelen iklim aktivistleri, iklim ve ekoloji krizine dikkat çekmek için protesto gösterileri düzenledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da, hükümetin iklim kriziyle mücadele yolunda daha fazla adım atması gerektiğini vurgulayan ‘Extinction Rebellion’ (Yokoluş İsyanı) hareketi, 30 bin kişinin katıldığı protestolar düzenleyerek, başkentte hayatı durdurdu. 

Londra'da dikkat çeken birçok gösteri yapan Yokoluş İsyanı adıyla bir araya gelen iklim aktivistleri, yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başkent Londra'nın önemli noktalarında Pazar gecesinden itibaren çadırlarla kamp kurmaya başlayan göstericiler, sabah saatlerinde Londra'da parlamento ve başbakanlık binasının bulunduğu caddeler dahil olmak üzere, şehrin ana yollarını trafiğe kapattı.

35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Londra polisinin yaptığı açıklamada, kamu huzurunu bozma amaçlı planlar yapma şüphesiyle 35 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Londra polisi, gözaltı operasyonlarına Cumartesi günü başladı.

Yokoluş İsyanı sözcüsü "Hükümetten, enerjisini ve kaynaklarını hepimizi tehdit eden iklim ve ekoloji krizine ayırmalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu. 

Grubun Nisan ayında 11 gün boyunca düzenlediği eylemlerde, başkentin yolları kapatılmış, toplu taşıma araçlarını engellemişti. O tarihten sonra 50 ülkede örgütleşen grup, Bugünden itibaren, 2 hafta boyunca dünya genelinde 60 şehirde eylemler yapmayı planlıyor.

DAHA FAZLA