YÖK çalıştayında 'gençleri bekleyen en büyük tehlike ateizm ve deizm' sunumu

YÖK çalıştayında 'gençleri bekleyen en büyük tehlike ateizm ve deizm' sunumu

YÖK çalıştayında İçişleri Bakanlığı adına sunum yapan Bilgi Toplama Dairesi Başkanı Ömer Ulu, ‘ateizm, deizm, pagancılık ve Tengricilik’ inanç biçimlerinin gençleri bekleyen en tehlikeli alışkanlıklar olduğunu söyledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) gençlerin “ruh sağlığına” yönelik çalıştay düzenledi. Çalıştayda İçişleri Bakanlığı adına sunum yapan Kaçakçılık İstihbarat Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi (KİHBİ) Daire Başkanı Ömer Ulu, gençleri bekleyen en önemli tehlikelerin, “Ateizm, deizm, pagancılık ve Tengricilik" olduğunu söyledi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, çalıştayda Ankara Üniversitesi, ODTÜ, Gazi ve Boğaziçi gibi üniversiteler ile derneklerin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri de yer aldı.

Çalıştayda İçişleri Bakanlığı adına Kaçakçılık İstihbarat Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi (KİHBİ) Daire Başkanı Ömer Ulu sunum yaptı.

'GENÇLER MADDİYATI ÖNCELEYEN BİR SOSYOLOJİK ATMOSFER İÇİNDE'

Ömer Ulu, gençlerin “gergin, kaba, hiçbir şeye saygı duymayan, birbirine güvenmeyen ve herkese kuşkuyla bakan, sadece maddiyatı önceleyen bir sosyolojik atmosfer içerisinde” olduğunu iddia etti.

Kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir hayatın inşa edilmesinde din insanlarının çok önemli bir rolü olduğunu öne süren Ulu’nun “manevi açıdan” boşluğa düşen gençleri bekleyen en önemli tehlikeleri, “Ateizm, deizm, pagancılık, Tengricilik, uyuşturucu vb. kötü alışkanlıklardır” olarak sıraladı.