YÖK Başkanı: Koronavirüs sebebiyle üniversitelerde uzaktan eğitim başlayacak

YÖK Başkanı: Koronavirüs sebebiyle üniversitelerde uzaktan eğitim başlayacak

YÖK Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilen üniversitelerde uzaktan eğitim başlatılacağını duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitime ara verilen üniversitelerde uzaktan eğitim başlatacaklarını açıkladı.

Saraç, “23 Mart’ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak” dedi.

YÖK Başkanı bu imkanın lisansüstü düzeyde de sağlanacağını söyledi.

“Ön lisans ve lisans düzeyindeki bu uygulama ve yaklaşıma, lisansüstü düzeyde de imkan tanınacak; denetlenebilir olma kaydıyla uzaktan öğretim ve dijital imkanlar kullanılarak bu süreçlerde de bir kesinti olmaması sağlanacaktır.”

123 üniversitede Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunduğunu belirten Saraç, “Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart’ta açık ders malzemeleri havuzu açılacaktır” diye konuştu.

ÇEVRİMİÇİ VİZE AÇIKLAMASI

Saraç, “İçeriğe destek olmak ve bu alanda çeşitliliği artırmak amacıyla TRT tarafından YÖK’e tahsis edilecek kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin aldığı ortak dersler yayınlanacaktır” ifadelerini de kullandı.

Yekta Saraç, üniversitelerde vizelerin çevrimiçi yapılması ile ilgili olarak ise “Bu hususu üniversitelerin kendi karar süreçlerinde, kendi şartları içerisinde sürdürmelerinin doğru olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

DAHA FAZLA