YÖK Başkanı, akademisyen Nuriye Gülmen’in açlık grevini umursamıyor: Kendi tercihi

YÖK Başkanı, akademisyen Nuriye Gülmen’in açlık grevini umursamıyor: Kendi tercihi

YÖK, OHAL döneminde hükümetin KHK ile ihraç ettiği binlerce akademisyenden biri olan ve 55 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen’i görmezden gelerek ‘kendi tercihi’ yanıtını verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç üniversitedeki görevlerinden KHK ile ihraç edilen ve 55 gündür işine geri dönmek için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen’i görmezden geliyor.

Nuriye Gülmen, AKP’nin 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek saldırdığı akademide, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesinin ardından, “İşimizi geri istiyoruz” diyerek 175 gündür mücadele ediyor.

YÖK BAŞKANI: KENDİ TERCİHİ

55 gündür de açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen’e ilişkin soru sorulan YÖK Başkanı Saraç “Bireysel tercihleridir” diyerek geçiştirdi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre OHAL döneminde 100 binin üzerinde ihraç edilen kamu görevlisinin itirazlarını değerlendirmek üzere hükümet tarafından KHK ile öngörülen ancak aylardır kurulamayan OHAL İnceleme Komisyonu’na ilişkin soru da Saraç tarafından yanıtlanmadı.

‘EN İYİSİ HİÇ KONUŞMAYAYIM’

İhraçlar arasında 5 bin 295 akademisyen olduğu hatırlatılarak OHAL Komisyonuyla ilgili Başbakanlık’tan bir talep gelip gelmediğine yönelik soruya Saraç “Bize henüz bir talep gelmedi desem de geldi desem de... Neydi o talep diyeceksiniz. Her halükârda desem de demesem de haber olacak. Onun için hiç konuşmamak en iyisi” yanıtını verdi.

Gülmen, direnişi boyunca defalarca gözaltına alınmış ve gözaltında polisin saldırısına maruz kalmıştı.

DAHA FAZLA