'Yoğun bakımda kadın ve erkek birlikte tedavi edilmesin'

'Yoğun bakımda kadın ve erkek birlikte tedavi edilmesin'

İlahiyatçı Faruk Beşer, Sağlık Bakanlığına "Yoğun bakımda kadın ve erkeği ayrı odalarda tutmak mümkün değil mi?" sorusunu yöneltti.

İleri Haber

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Faruk Beşer, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Sağlık Bakanlığına "Yoğun bakımda kadın ve erkeği ayrı odalarda tutmak mümkün değil mi? Kadına kadın, erkeğe erkek doktor bakamaz mı?" sorusunu yöneltti.

Aynı zamanda yandaş Yeni Şafak'ta köşe yazarlığı yapan Beşer, "Sağlık Bakanlığı yetkililerine... Yoğun bakımda kadın erkek ayrı odalarda tutmak mümkün değil mi? Hastaları çıplak yapmak zorunluluk mu? Öyleyse kadına kadın, erkeğe erkek doktor bakamaz mı? Bir giren beni bir daha oraya koydurursanız hakkımı helal etmem diyor, bundan memnun musunuz?" diye yazdı.

TEPKİ YAĞDI

Beşer'in paylaşımına sosyal medyadan tepki yağdı. Yurttaşlar gerici paylaşıma "Yoğun bakım mahremiyetin olduğu yer değil, hayatiyetin olduğu yer; ayrıca ‘yoğun bakıma bir daha girmek istiyorum’ denmesini beklemek nasıl mümkün, kim bir daha hayatla ölüm arasındaki çizgide bekleyeyim ister ki", "Başka işiniz yok değil mi. Mesela tarikat yurtlarında tacize uğrayan çocuklar için, şiddet kurbanı kadınlar için, töre cinayetleri için, kızlar diri diri gönülmeseydi başları kesilseydi daha doğru olurdu diyenler için gıkınız çıkmaz" ifadeleriyle tepki gösterdi.