YKS'de skandallar diz boyu: Kitapçık fotoğrafları paylaşıldı, öğrenciler salondan erken çıkarıldı

YKS'de skandallar diz boyu: Kitapçık fotoğrafları paylaşıldı, öğrenciler salondan erken çıkarıldı

YKS ile ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Soru kitapçıklarının fotoğrafları sosyal medyada paylaşılırken kimi öğrenciler de sınavın bitmesine 30 dakika kala salondan çıkarıldı.

Turizm paronlarının kârı düşünülerek erkene alındığı yönünde eleştirilerin odağı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'yla (YKS) ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Sınava katılan öğreniler ve aileleri için yeterli sağlık önlemleri alınmazken, sınav bitmeden soru kitapçıklarının fotoğraflarının paylaşıldığı ortaya çıktı. Kimi öğrenciler de sınav bitiş süresinden yaklaşık 30 dakika önce sınav salonundan çıkarıldı. 

YKS'nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi (TYT) bugün yapıldı. Saat 10.15’te başlayan ve 165 dakikada tamamlanacağı duyurulan sınava ait soru kitapçıklarının bazı sayfaları kimi WhatsApp gruplarında paylaşıldı. Soruların fotoğraflanmasının imkansız olduğu YKS'nin kitapçık fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması öğrenci ve velileri isyan ettirdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM); ”Sınav tamamlandıktan sonra, sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

İşte WhatsApp gruplarında dolaşıma sokulan kimi görüntüler:

ÖĞRENCİLER ERKEN ÇIKARILDI

Öte yandan, YKS'nin ilk aşaması olan TYT'ye Küçükçekmece Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nde giren kimi öğrenciler, sınavın bitiş saatine 30 dakika olmasına rağmen salondan zorla çıkarıldıklarını duyurdu. Dışarıya çıkarılan öğrencilerin velileriyle güvenlik görevlisi ve öğretmenler arasındaki tartışma sosyal medyada paylaşıldı. 

Sınavdan erken çıkarıldığını ifade eden bir sosyal medya kullanıcısı Ekşi Sözlük ve Twitter'da şu açıklamalarda bulundu:

"Merhaba, sesimizi duyurmak ve mağduriyetimizin giderilmesi için burayı kullanmak zorunda kaldık. YKS öğrencisiyim, bugün girmiş olduğum TYT sınavında ilan edilen bitiş süresinden tam 30 dakika önce gözetmen öğretmenimiz tarafından zorla sınıftan çıkarıldık. Daha sonra ise çoğumuz sınav stresi ve heyecanıyla durumu kavrayamadan, ailelerimizle eve dönüş yolunda durumu farkedip okula geri döndük. Okulun bahçesindeki polis memuruyla durumu görüşüp okul müdürü, kat görevlisi, YÖK görevlisi ile görüşmek istedik ancak hiçbiri ile görüşemedik, mağduriyetimiz yetmezmiş gibi bir de saatlerce gözü yaşlı şekilde, kaygılı ailelerimiz ile bekletildik..."