YKS'de skandal: Covid-19 hastası öğrenci, öksürdüğü için sınavdan çıkarıldı!

YKS'de skandal: Covid-19 hastası öğrenci, öksürdüğü için sınavdan çıkarıldı!

Bugün yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) İzmir Karşıyaka’da bulunan Emlakbank Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde bir skandal yaşandı. Covid-19 temaslıları ve vakaları için özel sınıflarda sınava giren bir öğrenci, çok öksürdüğü için sınavdan çıkarıldı.

İleri Haber

İzmir Emlakbank Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde Covid-19 şüphelileri ve vakalarının olduğu özel sınıfta YKS’ye giren bir öğrenci çok öksürdüğü için sınavdan çıkarıldı. Öğrencinin sınavı geçersiz sayılırken, “İstediğim bölümü kazanamasam bile bunun yapamadığım için olmasını isterdim, böyle bir sebepten dolayı değil” ifadelerini kullandı.

Bugün yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) İzmir Karşıyaka’da bulunan Emlakbank Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde bir skandal yaşandı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) temaslıları ve vakaları için özel sınıflarda sınava giren bir öğrenci, çok öksürdüğü için sınavdan çıkarıldı.

“Sınavın ilk 20 dakikası 5 kere öksürdüm hoca yanıma gelip elimde olmayan bir sebepten dolayı uyardı, öksürmem durmayınca da ‘Diğer öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için seni çıkartmak zorundayım’ dedi ve sınavımı geçersiz saydı. İstediğim bölümü kazanamasam bile bunun yapamadığım için olmasını isterdim, böyle bir sebepten dolayı değil” diyen öğrenci, sınıfta başka öğrencilerin de öksürdüğünü söyledi.

Sınav öncesi bununla ilgili kendilerine bir uyarı yapılmadığını söyleyen öğrenci, meslek lisesi okuduğu için AYT’de çok eksiği olduğunu, hastalığı çok ağır geçirdiğini, boğazının acısından soru bile okuyamaz halde olduğunu söylerken, sınavının geçersiz olduğu için çok üzgün olduğunu söyledi.

DAHA FAZLA