YKS tarihini geriye çeken YÖK, tepkileri 'barajı puanını düşürerek' engellemeye çalıştı

YKS tarihini geriye çeken YÖK, tepkileri 'barajı puanını düşürerek' engellemeye çalıştı

Erdoğan’ın YKS sınavının 30 gün geriye çekildiğini duyurmasının ardından gelen tepkiler üzerine YÖK, çareyi sınav süresini uzatmakta ve baraj puanını düşürmekte buldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ‘normalleşme’ süreci kapsamında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 27-28 Haziran’da yapılacağını açıklaması üzerine hükümete tepkiler çığ gibi büyürken, Yükseköğretim Kurumu (YÖK); çareyi sınav süresini uzatmakta ve baraj puanını düşürmekte buldu.

Dün Erdoğan'ın YKS tarihinin bir ay geri çekileceğini açıklamasının ardından, sosyal medyada öğrenciler, eğitimciler ve velilerden birçok tepki geldi. “Aceleyle alınmış bir karar sebebiyle yüz binlerce arkadaşımızın canı tehlikeye atılsın istemiyoruz” diyen öğrenciler, bir imza kampanyası başlatarak YÖK'ün kararını geri çekmesini istedi.

SINAVI 30 GÜN GERİ ÇEKİP 30 DAKİKA EK SÜRE VERDİLER

Tepkilerin üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, sınava girecek öğrencilere ''müjde'' verdiğini iddia ederek sınav süresinin uzatıldığını ve baraj puanının düşürüldüğünü ifade etti. 30 gün geriye çekilen sınav için sadece 30 dakika ek süre veren YÖK'ün açıklamasından ilgili kısım şu şekilde:

"TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da 'bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla' 170'e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir.

DAHA FAZLA