YK Enerji’yi protesto ederken gözaltına alınan yaşam savunucusu Gümüşel serbest bırakıldı

YK Enerji’yi protesto ederken gözaltına alınan yaşam savunucusu Gümüşel serbest bırakıldı

Zeytinli Hasat Şenliğine sponsor olan YK Enerji’yi protesto eden yaşam savunucusu İkizköy Çevre Komitesi Deniz Gümüşel, yaka paça gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İleri Haber

Tek amacı zeytinleri korumak olan yaşam savunucusu ve hayatını memleketi Milas’ı ve doğasını korumaya adayan İkizköy Çevre Komitesi Deniz Gümüşel, Milas Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Zeytinli Hasat Şenliğine sponsor olan YK Enerji’yi protesto ederken dün gözaltına alındı. İfadesi bugüne bırakılan Günüşel, serbest bırakıldı.

İkizköy Çevre Komitesi Gönüllüsü Gümüşel, Milas Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Zeytinli Hasat Şenliğine sponsor olan YK Enerjiyi protesto ederken gözaltına alındı. Termik santral uğruna zeytinlerin, ormanların, suların, temiz havanın yok edilmesine sebep olanları koruyan kolluk kuvvetleri, doğa yaşamı savunanlara saldırdı.

Gümüşel’e yapılan gözaltının hukuksuz ve keyfi olduğunu söyleyen Ekoloji Birliği, “Saldırının şirket menfaatleri uğruna olduğunu biliyoruz. Doğa hakki savunusu anayasal hakkımızdır, suç unsuru sayılamaz. Mücadele arkadaşımız derhal serbest bırakılsın. Doğa ve yaşam savunucularından elinizi çekin” diye sosyal medyadan açıklama yaptı.

İfadesi bugüne bırakılan Gümüşel için toplanan İkizköy direnişçileri, “Deniz arkadaşımızı almaya geldik. Yeni bir güne güzel haberlerle başlayacağız. Direniş sürüyor. Akbelen Ormanı da Deniz Gümüşel de yalnız değildir” diye mesaj yayınladı.

Çevreci Avukat Arif Ali Cangı ise gözaltıyla ilgili olarak; “Milas Cumhuriyet Başsavcı’na sesleniyorum, #DenizGümüşel bir yaşam savunucusudur. Hiçbir suç işlemedi, asıl suç onun gözaltında tutulmasıdır, Deniz’ i serbest bırakın” dedi.

Avukat İsmail Hakkı Atal da konuyla ilgili şu açıklamayı gerçekleştirdi;

“Arkadaşlar tweet için acil destek istiyoruz. Zeytinleri katleden, halkı kanser eden, zeytinlikleri kesen Limak -İçtas Termik Santrali sponsorluğunda yapılan Milas Zeytin Hasadı Şenliğini protesto eden arkadaşımız Deniz Gümüşel gözaltına alındı. 5’li çete, Limak -Cengiz vs. yetti gari. Canımızı mı alacaksınız? 2002 ile 2016 arasında Türkiye’de kanser vakalarını 10 kat arttırdınız. 2016 sonrasını da bilmiyoruz. Sağlık Bakanlığının resmi istatistiklerine göre 2002 ile 2016 yılları arasında erkeklerde prostat kanserini 3 kat, lenf kanserini 5 kat, troid kanserini 12 kat, akciğer kanserini 1,5 kat arttırdınız. Kadınlarda meme kanserini 1,5 kat, troid kanserini 6,5 kat, akciğer kanserini 2 kat arttırdınız.”

DAHA FAZLA