Yine gri pasaport skandalı: Yurtdışı görevlendirmesi ile giden 39 kişi geri dönmedi iddiası

Yine gri pasaport skandalı: Yurtdışı görevlendirmesi ile giden 39 kişi geri dönmedi iddiası

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan Kandıra Belediyesi'nin yurtdışı görevlendirmesiyle gönderdiği 39 kişinin dönmediğini iddia etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle Kocaeli Kandıra Belediyesi'nin ilçede olmayan bir spor kulübü üyesi 39 kişiyi görevlendirmeyle yurt dışına gönderdiğine dair iddialara ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Tarhan ayrıca söz konusu İstanbul Kartal’da bulunan Efeler Spor Kulübü’nün kapalı olduğunu belirtti. 

Tarhan soru önergesinin cevaplanmasını talep ederek şu açıklamalarda bulundu:

''Bu kez de Kocaeli’de benzer bir durumla karşı karşıyayız. AK Parti’li Kandıra Belediyesi tarafından 39 kişinin yurt dışına gönderildiği biliniyor ancak bunların neden ve nasıl görevlendirildiği tam bir muamma.

Görevli denen bu 39 kişinin Efeler Spor Kulübü Derneğinin üyesi olduğu söyleniyor. Ama kiminle bağlantıları olduğu belirsiz. Çünkü böyle bir derneğin varlığı Kandıra’da bilinmiyor.

'GERİ DÖNDÜLER Mİ?'

Bu kişiler yurt dışına gittiler mi? Geri döndüler mi? Şimdi nerede ikamet ediyorlar? Terör örgütü ile bağlantıları var mı belli değil. Hepsi ayrı bir soru işareti.

Kandıra Belediyesi, Kandıra’da olmayan bu spor kulübünü neden yurt dışına gönderiyor? Bu da ayrı bir soru. İçişleri Bakanı’nın bu soruları cevaplamasını ve kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz.''