Yıldız Kenter Tiyatrosu, İBB Şehir Tiyatroları bünyesine katıldı

Yıldız Kenter Tiyatrosu, İBB Şehir Tiyatroları bünyesine katıldı

İBB Meclisi'nin temmuz ayı toplantısında AKP-MHP grubunun ''teknik sıkıntı'' gerekçesiyle desteğini çektiği Yıldız Kenter Tiyatrosu'nun İBB Şehir Tiyatroları bünyesine katılması teklifi, bu kez oy birliğiyle kabul edildi.

Yıldız Kenter Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları bünyesine dahil oldu. İBB Meclisi'nin Temmuz Ayı Toplantısı'nda oylanan teklif, AKP ve MHP'ye rağmen oy birliğiyle kabul edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı Yıldız Kenter'in cenaze töreninde, Yıldız Kenter Tiyatrosu'nun İBB Şehir Tiyatroları bünyesine katılması için çalışma yürüteceklerini söylemişti.

Komisyon raporunda, “Çok sayıda tiyatro sanatçısının yetişmesine hocalık yapan, tiyatronun mümtaz şahsiyetlerinin anısının Kenter Tiyatrosu'nda yaşadığı İstanbul'un kültür ve sanat hayatında önemli bir yeri olan Kenter Tiyatrosu'nun tarihsel özellikleri, sanatsal niteliği ve özellikle kurucularının tiyatronun duayenleri arasında yer alması bakımından değerlendirilmesi, yaşatılması ve sanat serüvenine Şehir Tiyatroları bünyesinde devam etmesinin düşünüldüğü” görüşüne yer verilmişti.

AKP-MHP 'TEKNİK SIKINTI' DİYEREK TEKLİFİ GERİ ÇEKMİŞTİ

İBB Meclisi Temmuz ayı oturumlarında komisyon raporu gündeme gelmiş ve Kenter Sinemacılık Tiyatroculuk A.Ş’ye ait olan tiyatro binasının bulunduğu taşınmazın satın alınması komisyonların hazırladığı ortak raporda da “uygun” bulunmuştu. Ancak AKP-MHP grubu raporu son anda “teknik sıkıntılar” bulunduğu gerekçesi ile raporu geri çekerek görüşmeyi önlemişti.

Söz konusu rapor ekim ayı İBB Meclisi 3. oturumunda tekrar gündeme geldi. Ardından yapılan oylamada bu kez komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

DAHA FAZLA