Yıldırım'dan Avrupa ve Amerika'ya: 'Uyanın da balığa gidelim'

Yıldırım'dan Avrupa ve Amerika'ya: 'Uyanın da balığa gidelim'

AKP'li Binali Yıldırım, Avrupa ve Amerika'yı eleştirdi.

İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren Binali Yıldırım, Avrupalıların ve Amerikalıların Erdoğan'a daha önce "Diktatör" dediğini ancak seçim ikinci tur kalınca "Diktatör değilmiş" dediklerini öne sürdü, "Uyanın da balığa gidelim" diyerek seslendi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında dün İzmir'in Bayraklı ilçesinde inşa edilen şehir hastanesini ziyaret etti. Yıldırım, ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıklamasına ilişkin, "Hoş geldi. Sefa geldi. Teşekkür ediyoruz. Zaten Sinan Bey’in söylediği konularla bizim söylediğimiz konular arasında çok fark yok" dedi.

DHA'nın aktardığına göre "Özellikle Türkiye'nin üniter yapısı, bağımsız bütünlüğü gibi konularda tamamen aynı görüşlerdeyiz" diyen Yıldırım, "Göçmenlerle ilgili hassasiyetini biliyoruz ama onların da belirli bir takvimde zaten gerçekleşeceğini Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde açıklamış oldu. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

'KEMAL BEY 'SANA SÖZ' DİYOR; SÖZ UÇAR, ESER KALIR'

Ziyaretinde seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "Biz siyaset değil, hizmet yapıyoruz" diyerek Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da kampanyası üzerinden hedef aldı. Yıldırım, "Ne diyor Kemal Bey? ‘Sana söz’ diyor. Kardeşim söz uçar, eser kalır. Biz söz vermekle kalmıyoruz eserlerimizi de birer birer hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Daha güzel işler yapacağız. Yeter ki ülkemiz üzerinde oyun kurmaya çalışanların planlarını bozalım" ifadelerini kullandı.

AVRUPA VE AMERİKA 'ERDOĞAN DİKTATÖR DEĞİLMİŞ' DEDİ

Avrupalılar ile Amerikalıların 10 senedir Erdoğan'a diktatör dediğini ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından söylemini değiştirdiğini öne süren Yıldırım, "Tayyip Erdoğan diktatör değilmiş. Eğer diktatör olsaydı bu seçim ikinci tura kalmazdı" dediklerini öne sürdü.

Yıldırım, Avrupa ve Amerika'ya "Uyanın da balığa gidelim, aferin. Yeni mi aklınıza geldi?" diyerek seslendi.