Yetki sözü verilen Posco Assan işçilerinden bakanlığa uyarı

Yetki sözü verilen Posco Assan işçilerinden bakanlığa uyarı

Posco Assan işçileri, sendikal hakları için dün yaşanan polis saldırısının ardından bugün yeniden Ankara'ya yürüyüşe geçmesi üzerine, bakanlık iş yerinde yetki sözü verdi. İşçiler, bakanlığı sözünü tutması konusunda uyardı.

İleri Haber

Güncelleme 16.00

Metal işçileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş yerindeki sendikal yetkinin Cuma günü teslim edileceğini bildirmesi üzerine yürüyüş yapılan basın açıklaması ile sonlandırıldı. İşçiler, bakanlığın verdiği sözün tutulmadığı takdirde Salı günü daha kitlesel bir şekilde aynı yerden Çalışma Bakanlığına yürüyeceklerini ilan etti.


Güncelleme

İşçiler polis barikatına rağmen yürüyüşlerine başladı.

Metal işçilerine TKP Genel Başkanı Erkan Baş ve Birleşik Emek Koordinasyonu da destek veriyor.


SALDIRI HAZIRLIĞI

Bugün yeniden fabrika önüne gelen işçilere polisin ikinci bir saldırı hazırlığında oduğu öğrenildi. Polis yürümek isteyen işçilerin önüne barikat koydu.

BMİS'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yürümek istiyoruz. Yürüyüş korteji abluka altına alınmış durumda.. Polis hareketlendi.. saldırı hazırlığı var..." dendi.

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 42 gündür  fabrika önünde direnişte olan Posco Assan işçileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümek istedikleri için dün polis saldırısına uğradı. İşçiler, Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS) Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile sendika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltıların dün gece serbest bırakılmasının ardından BMİS’ten yapılan açıklamada yürüyüşe bugün de devam edileceği açıklandı.

‘İŞÇİLER CUMHURBAŞKANINDAN BÜYÜKTÜR’

Sendikanın sosyal medya hesabından ise bu sabah şöyle dendi:

“Boşuna demediler biz bu olağanüstü hal uygulamasını işçilerin direniş, grev yapmaması için uyguluyoruz Ama tarihte

her zaman direnenler kazanmıştır.

Bunu asla unutmasınlar.

Çünkü  İŞÇİLER CUMHURBAŞKANINDAN BÜYÜKTÜR...

Yürüyüş bu gün kaldığı yerden devam edecek.”