'Yerli ve milli' denilen PTT Messenger'ın satın alındığı ortaya çıktı

'Yerli ve milli' denilen PTT Messenger'ın satın alındığı ortaya çıktı

“Yerli ve milli” olarak tanıtılan PTT’nin yeni hizmeti PTT Messenger’ın yazılımının yabancı bir firmadan hazır olarak satın alındığı öne sürüldü.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, "yüzde yüz yerli ve milli bir yazılımdır" dediği PTT Messenger uygulamasının, yabancı bir firma tarafından hazırlanan bir paket yazılım olduğu iddia edildi.

Twitter'da Burak Demirkopan isimli bir kullanıcı, PTT Messenger uygulamasında Zebrachat isimli firma tarafından hazırlanmış bir yazılım paket adı dahi değiştirilmeden kullanıldığını iddia etti. Aynı zamanda başka bir iddiaya göre uygulama üzerinden Türkiye numaraları henüz doğrulanamıyor.

PTT: TÜM GELİŞTİRME HAKLARI BİZE AİT

İddiaya ilişkin PTT’den açıklama yapıldı. PttMessenger’ın signal tabanlı açık kaynak kod kullanılarak geliştirildiği iddia edilen açıklamada, “PttMessenger, tüm geliştirme hakları ile PTT A.Ş.'ye aittir. Zebrachat, geliştirme aşamasında kullanılan proje ve ürün adıdır. Kullanıcıların doğrudan indirebileceği bir uygulama dosyası bulunmamaktadır. Çeşitli internet sitelerinde sunulan PttMessenger adlı dosyaların, PTT A.Ş’nin kurumsal anlık mesajlaşma ve haberleşme çözümü olan PttMessenger ile ilgisi bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA