'Yerli otomobil' için kampanya: Ön talep ücreti alınacak, araçlar bu ücretlerle üretilecek

'Yerli otomobil' için kampanya: Ön talep ücreti alınacak, araçlar bu ücretlerle üretilecek

AKP'nin, patron konsorsiyumuyla birlikte planladığı ve geçen hafta İtalya'dan gelen prototipin tanıtıldığı 'yerli otomobil' için bir ön talep kampanyası düzenleneceği öne sürüldü. Yandaş yayın organında çıkan haberde, bu kampanyadan elde edilecek gelirle üretimin yapılacağı açıklandı.

İtalya’dan getirilen prototipin 27 Aralık’ta tanıtıldığı ‘yerli otomobil’ için ön talep ücreti alınacak. ‘Yerli otomobil’in 30-40 bin TL olacağı söylenen ön talep ücretiyle üretilmesi planlıyor.

Yandaş Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ‘yerli otomobil’ için teşkilatına yazı gönderecek.

‘Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 2020 projesi’ kapsamında tanıtılan ve elektrikli üretilmesi planan araç için ön talep ücreti 30 - 40 bin TL tutarında olacak.

DESTEK KAMPANYASI

Yapılacak ön talebin Bursa'da üretilecek araca destek olacağı söyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay ''Bu kampanya tabandan gelen taleplerle öne alındı. Fabrikaya en büyük destek bu kampanya olacak. Şu anda neredeyse yıllık üretim rakamı olan 175 bin adetlik kadar talep var. Bunun realize olması açısından ön alım kampanyası önemli bir adım olacak" dedi.