Yerine kayyum atanan HDP'li eş başkanların soruşturmasında gizlilik kararı

Yerine kayyum atanan HDP'li eş başkanların soruşturmasında gizlilik kararı

Gözaltına alınan HDP'li Siirt, Kurtalan ve Baykan belediye eş başkanları hakkında yürütülen soruşturmada gizlilik kararı verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan ve evlerine düzenlenen baskında gözaltına alınan Siirt, Baykan ve Kurtalan Belediyesi'nin Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) seçilen eş başkanları hakkında yürütülen soruşturmada gizlilik kararı verildiği öğrenildi. 

Gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eş Başkanları Baran Akgül ve Esmer Baran ile Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye eş başkanlığına seçilen, ancak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Resul Kaçar, İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Eş başkanların ifadelerinin alınması beklenirken, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "örgüt propagandası yapmak”, “örgüt üyesi olmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddialarıyla yürütülen soruşturmada gizlilik kararı verildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Siirt Belediyesi’nin İŞKUR’dan iki kez 70 işçi alımı için bulunduğu taleplerinin yanıtsız bırakılması üzerine 50 kişinin işe alınması belediye eş başkanlarına yöneltilen suçlamalar arasında yer alıyor. Duyurusu yapılan ve mülakat ile işe alınan 50 işçinin örgüte yakın ailelerden seçildiği iddia ediliyor.