Yerine kayyum atanan HDP'li eş başkanın evi basıldı: 90 yaşındaki annesi darp edildi

Yerine kayyum atanan HDP'li eş başkanın evi basıldı: 90 yaşındaki annesi darp edildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde ev baskını sırasında belediye eş başkanının 90 yaşındaki annesi ve yeğeni darp edilirken, kardeşinin de dışarıda dondurucu soğukta bekletildiği öğrenildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde polisler sabah saatlerinde evlere baskın yaptı. Yerine kayyum atanan İdil Belediyesi'nin HDP'li Eş Başkanı Murat Şen'in yeğeni olan Nurettin Şen'in evine de aynı saatlerde kar maskeli özel harekat polisleri baskın düzenledi. Sabah saat 06.00 sularında yapılan baskın sırasında başına silah dayanan Şen'in polisler tarafından darp edildiği öğrenildi. 

90 YAŞINDAKİ KADIN DARP EDİLDİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre evi didik didik aranan Belediye Eş Başkanı Murat Şen'in kardeşi dondurucu havada dışarıda bekletildi, 90 yaşındaki annesi Fatma Şen'in kolu ise sandık arasına sıkıştırıldı. Anne Şen'in iki kolunda yaralar oluşurken, evde bulunan Abdurrahim Şen'in başının duvara vurulması sonucu kaşı yarıldı. 

Aramadan sonra gözaltına alınarak ilçe emniyet müdürlüğüne götürülen Nurettin Şen'in gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi. 

İlçede aynı saatlerde evine baskın düzenlenen Mehmet Fidan'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.