‘Yerel Seçimler ‘Kalelerin’ Yarışına Sahne Olacak’

‘Yerel Seçimler ‘Kalelerin’ Yarışına Sahne Olacak’

Yerel seçimlerin AKP ile CHP arasında ‘kalelerin yarışına’ sahne olacağını yazan Hürriyet yazarı Selvi, bakanların aday olması dahil her türlü yöntemin düşünüldüğünü yazdı. Erdoğan’ın “Sizi kimin yönetmesini istersiniz?” şeklinde anketler yaptırdığını aktaran Selvi, AKP’nin İstanbul’da MHP’nin desteğine ihtiyacı olduğunu yazarken “Ama başarırlar mı belli değil” ifadelerini kullandı.

İleri Haber

AKP ve Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’deki yerel seçim gündemine ilişkin kulis bilgilerini yazdı.

Selvi, yazısında erken seçim gündeminin MHP lideri Bahçeli’nin itirazı sonucu Kasım’da yapılmasının gündemden kaldırıldığını öne sürdü: “Türkiye’de erken seçim denilince akla ilk gelen isim olan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimlerin öne çekilmesine karşı çıkması nedeniyle kasımda seçim formülü suya düştü. Şimdi gözler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlere çevrildi.”

‘KALELERİN YARIŞI’

“Yerel seçimler AKP ile CHP arasında “kalelerin” yarışına sahne olacak” diyen Selvi “CHP gözünü İstanbul’a, AKP ise İzmir’e dikmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder” demişti. Başkanlık sistemiyle birlikte Meclis’in siyasetteki ağırlığı azalırken yerel yönetimlerin etkinliği artacak” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANLIĞININ YOLU İBB BAŞKANLIĞINDAN GEÇECEK’

“Artık yeni cumhurbaşkanlığının yolu parti liderliği ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan geçecek” diyen Selvi, Ankara ve İzmir’in de göz ardı edilmemesi gerektiğini, ‘başarılı’ bir büyükşehir belediye başkanının adının Cumhurbaşkanlığı yarışında da yer alabileceğini savundu.

‘MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARININ ÇOĞU DEĞİŞECEK’

AKP’nin yerel seçimlere “kazanacak aday”larla girmeyi planladığını ve mevcut belediye başkanlarının önemli oranda değişeceğini de yazan Selvi, Erdoğan’ın “Sizi kimin yönetmesini istersiniz?” şeklinde anket yaptırdığını kaydetti.

‘ANKARA VE İSTANBUL AKP İÇİN HAYATİ HALE GELDİ’

“AK Parti açısından İstanbul ve Ankara seçimleri hayati derecede önemli hale geldi” ifadelerini kullanan Selvi, İstanbul ve Ankara için mevcut kabineden bakanların aday olması dâhil her türlü formül üzerinde çalışıldığı kulisini paylaştı.

‘İSTANBUL’DA MHP’NİN AKP’YE DESTEĞİ ÖNEMLİ AMA BAŞARIRLAR MI BELLİ DEĞİL’

“Yerel seçimlerde ittifak yapılmayacak. Ancak AK Parti’nin Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de sembolik bir aday çıkarması bekleniyor. İstanbul ve Ankara seçimlerinde ise AK Parti açısından MHP’nin desteği önemli olacak. Ama başarabilecekler mi belli değil” diye yazan Selvi, AKP’ye bir de tavsiye vererek yazısını böyle sonlandırdı: “Yerel seçimlerde AK Parti’nin muhalefetten ziyade ekonomiye dikkat etmesi gerekiyor. Adaylardan çok doların konuşulduğu bir seçim iklimine izin vermemeli. O takdirde sandıktan ne çıkacağı belli olmaz.”